AFA Klamath
algi 120 tabletek po 250 mg USDA
HANOJU
Jedna
tabletka zawiera:
250 mg proszku z alg AFA Klamath
Składniki na
tabletkę:
100% czystego proszku z alg AFA Klamath (Aphanizomenon flos-aquae).
Ważne dla wegetarian i alergików:
Skład preparatu jest wyłącznie roślinny. Tabletki są łatwo
przyswajalne. Kształt tabletek umożliwia łatwe dawkowanie i
połykanie.Nasze tabletki nie zawierają żadnych aromatów,
wypełniaczy, dodatków, barwników i
konserwantów.
Zawartość w opakowaniu:
120 tabletek 250 mg = 30 g
Sposób
użycia:
codziennie od 6 do 8 tabletek z odpowiednią ilością płynu.
Najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Dawka dzienna 6 tabletek zawiera 2 mg witaminy B-12 czyli 80%
zalecanej dawki dziennej do spożycia dla osoby dorosłej.
Aphanizomenon flos-aquae (AFA) to wyjątkowe pod każdym względem
źródło składników odżywczych,
minerałów, pierwiastków śladowych,
aminokwasów oraz antyoksydantów.
Zarówno miejsce i okoliczności pozyskiwania tej algi jak
również jej właściwości są unikalne. AFA rośnie w ilościach
umożliwiających regularne, bezpieczne i komercyjnie opłacalne
pozyskiwanie tylko w jednym miejscu na świecie – w jeziorze
Klamath znajdującym się w środkowej części stanu Oregon w
północno-zachodniej części USA (stąd pełna nazwa produktu
AFA-Klamath). Dotychczasowe próby uprawianie tej algi w
innych miejscach kończyły się niepowodzeniem. O wyjątkowości
warunków umożliwiających bujny wzrost AFA w jeziorze Klamath
decyduje szereg czynników geograficznych, geologicznych i
klimatycznych. Po pierwsze, jest to region młody pod względem
geologicznym o bardzo wysokiej aktywności wulkanicznej. Fakt ten
sprawia, że jezioro Klamath zasilane jest stale i intensywnie w
różnorodne minerały i pierwiastki śladowe. Woda (o wysokim
pH) w jeziorze stale się przemieszcza, co sprawia, że jest
zarówno krystalicznie czysta jak i bardzo dobrze natleniona.
Szerokość geograficzna, na której jest zlokalizowane
charakteryzuje się krótkimi dniami w zimie oraz długimi i
słonecznymi w lecie. W połączeniu z wysokością położenia (ok. 1300
metrów npm.) skutkuje to tym, że AFA wzrasta i jest
pozyskiwana wyłącznie na przełomie lata i jesieni – w okresie
zimowym jej wegetacja jest zatrzymana. Wszystkie te czynniki są
zupełnie odmienne od warunków, w jakich rosną i są
pozyskiwane inne popularne mikroalgi, takie jak spirulina i chlorella.
Jak wspomniano wyżej również zawartość i kompozycja
dobroczynnych składników odżywczych AFA jest absolutnie
wyjątkowa. Bardzo wysoka zawartość protein (do 75%) o
nieporównywalnie wyższym (w porównaniu np. z
innymi mikroalgami) stopniu przyswajalności przez ludzki organizm (tzw.
NPU – Net Protein Utilization powyżej 75% przy ok. 37% w
przypadku spiruliny i 20% w przypadku chlorelli) sprawia, że jest to
ich doskonałe źródło.
Jednocześnie alga AFA zawiera ponad 20 antyosydantów,
bogactwo witamin, około 70 minerałów i tyle samo
mikroelementów, wszystkie aminokwasy (zarówno
niezbędne jak i pozostałe), a także istotne enzymy.
AFA zawiera prawie dwa razy więcej chlorofilu, a także więcej witaminy
B12 i pierwiastków śladowych niż jakiekolwiek inne zielone
źródło składników odżywczych.
Wyjątkowe połączenie bardzo wysokiego poziomu wartości odżywczych z
zawartością minerałów i pierwiastków śladowych
sprawiają, że AFA Klamath po wieloma względami nie ma sobie
równych jako zdrowe i kompletne uzupełnienie diety.
.
.