Naturalna argentyńska yerba mate Cruz de Malta z gałązkami. Jedna z najwyżej cenionych argentyńskich marek yerba mate. Oryginalnie pakowana przez producenta yerba mate w Argentynie. Uważana za najmocniejszą w działaniu, bardzo mocno pobudza. Smak jest bardziej łagodny, niż w gatunkach paragwajskich. Polecana dla osób które cenią sobie pobudzające właściwości Yerba Mate.
Jesteś na diecie dbasz o linie ta wyjątkowa herbata jest dla Ciebie.
Ułatwia trawienie, usprawnia cały proces przemiany materii i pozbyciu się toksyn z organizmu.
W czym pomaga codziennie picie Yerba Mate?
naturalnie pobudza ciało i umysł,
likwiduje objawy zmęczenia, rozluźnia,
podnosi sprawność fizyczną, intelektualną, poprawia koncentrację,
zwiększa zdolność odpornościową organizmu,
zalecana jest do spożywania jako napój zawierający substancje odżywcze i zdrowotne, może sprawić, że chociaż jesteśmy głodni, to czujemy się nasyceni (zalecana przy odchudzaniu)
wykorzystywana jest w medycynie jako stymulator Centralnego Ośrodka Nerwowego,
reguluje przemianę materii, ułatwia trawienie pokarmów, odbudowuje zniszczone tkanki żołądka i jelit,
stymuluje osłabiony, zmęczony system nerwowy, likwiduje podenerwowanie
Yerba Mate jest bogatym źródłem witamin i minerałów. Yerba Mate zawiera:
z grupy ksantyn - MATEINY, które stymulują Centralny Układ Nerwowy (pobudzają), nie powodując uzależnienia
witaminę A (konieczną do prawidłowego wzrostu, uodparniającej organizm przeciw infekcjom, polepszającą wzrok)
witaminę B1 (niezbędnej do utrzymania prawidłowego stanu układu nerwowego, ułatwiająca trawienia)
witaminę B2 (wzmacniającą włosy),
witaminę C (środek antytoksyczny, wzmacniający zęby, zwiększający ilość czerwonych krwinek),
żelazo (konieczne do utrzymania normalnego poziomu sprawności fizycznej),
sód, potas, wapń (wzmacniające kości i zęby),
magnez , krzem, fosforany, siarkę, kwas chlorowodorowy, chlorofil, cholinę, inozytol.
Tradycyjny sposób przyrządzania Yerba Mate:
1. Nasyp do 3/4 objętości naczynia, susz Yerba Mate i przykryj ręką górną część naczynia.
2. Odwróć naczynie i wstrząśnij tak by pył z suszu znalazł się na ręce.
3. Delikatnie odwróć naczynie, tak by zawartość nie zmieniła swojego położenia.
4. Wsadź bombillę i zalej wodą o temp. 70-80C
5. Czekaj 2-3 minuty i pij przez bombillę powoli, pamiętając o tym by nie mieszać naparu
Ważność: 15.04.2015