Gorzkie jądra pestek moreli 150g
Informacje ogólne:
Odmiana nie modyfikowana genetycznie!
Ekologiczne pestki moreli gorzkie pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Mają wyrazisty gorzki smak. W opakowaniu mogą występować pestki moreli słodkich. Do ich zmieszania dochodzi już podczas zbiorów, a ze względu na identyczny wygląd obydwu rodzajów pestek, ich rozróżnienie jest możliwe jedynie w sposób organoleptyczny.
Morele, znane u nas głównie jako składnik konfitur czy kompotów, są dobre dla naszego organizmu nie tylko pod postacią smacznych owoców, ale też bogatych w magnez i związki mineralne pestek.
Charakterystyczny gorzki smak pestek spowodowany jest wysoką zawartością witaminy B17, znanej w literaturze fachowej jako amigdalina - jest to naturalna substancja, działająca zapobiegawczo na schorzenia nowotworowe.
• najbardziej zasobne źródło witaminy B 17
• wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie
• suszone w naturalny sposób
Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych. Jądra pestek moreli dostarczają bardzo dużo magnezu oraz - Amigdalinę (też znana pod nazwą amygdalin, letril, laetrile i amygdalina).
Pestki pochodzą z upraw, na których nie stosuje się pestycydów, nawozów oraz innych środków chemicznych.
Stosowanie: 2 pestki dziennie
Kraj pochodzenia Chiny
UWAGA! Kwas cyjanowodorowy może prowadzić do zatruć. Zalecana przez Unię Europejską dzienna dopuszczalna ilość pestek moreli, które można spożyć bezpiecznie dla zdrowia, wynosi dwie sztuki. Produkt należy przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
ważność 31.03.2015
OPCJE WYSYŁKI