Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Aleja Diet Krem kasztanowy bezglutenowy 380g

24-12-2014, 10:57
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 22 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 22 zł     
Użytkownik alejadiet
numer aukcji: 4831527961
Miejscowość Śrem
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 2    Wyświetleń: 37   
Koniec: 24-12-2014 10:17:12
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

AlejaDiet.pl

Aktualne promocje

Dane kontaktowe


Przebieg realizacji zamówienia

Paczki wysyłamy do 48h od zaksięgowania wpłaty (tylko w dni robocze)
Istnieje możliwość odbioru osobistego w Nochowie

(po wcześniejszym kontakcie telefonicznym)

Opcje wysyłki

W opisie aukcji na dole strony w tabelach znajduje się spis opłat za wysyłkę w zależności od wagi łącznej zamówionych towarów (wraz z opakowaniem). Aby dowiedzieć się ile wyniesie łączna kwota za wysyłkę - zsumuj wagę wszystkich zakupionych produktów i sprawdź w tabeli koszt wysyłki, bądź zapytaj wysyłając e-maila z formularza allegro.
Zachęcamy również do odbioru osobistego w Nochowie
ul. Świerkowa 1 (po wcześniejszym kontakcie telefonicznym).

Krem kasztanowy bezglutenowy 380g BIO DANIVAL

Informacje ogólne:

Krem kasztanowy to idealny zamiennik kremów do smarowania pieczywa np. nutelli.

 

Idealny dla osób na diecie niskokalorycznej - odchudzającej

100g produktu ma tylko 170kcal.


Składniki:
kasztany jadalne*(46%), woda, cukier trzcinowy*, karmel*(cukier trzcinowy*, woda), wanilia* (*składniki ekologiczne)



Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 721 kJ / 170 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 0.70 g
węglowodany - 39.50 g
w tym cukry - 23,7 g
białko - 1.20 g
sól - 0.50 g

 

Przepis na ciasto kasztanowe:

Składniki: 6 jaj, 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 500g kremu kasztanowego, 3/4 kostki masła

Wykonanie:
Czekoladę z masłem rozpuścić na parze / w kąpieli wodnej.

Żółtka utrzeć, dodać krem i razem zmiksować. Dodać lekko przestudzoną czekoladę z masłem. Na koniec dodać ubitą z białek pianę i lekko wymieszać.

Opcjonalnie od ciasta można dodać bakalie np. płatki migdałowe lub rodzynki.

Powstanie dość rzadka konsystencja ciasta, którą wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 st. C przez około 50-55 minut.

SMACZNEGO!

Zastosowanie:
Wspaniale smakuje z nabiałem: jogurtem, twarożkiem, bitą śmietaną, lodami, można go używać jako dodatek do ciast, nadzienie do naleśników, omletów. Smarujemy nim chleb, ciasteczka, nadziewamy naleśniki ... lub wyjadamy łyżeczką, bezpośrednio ze słoika.

Praktyczny słoik na każdą okazję.

Minerały:
Potas - szczególnie polecany sportowcom
Magnez - zalecany przy stresie i zmęczeniu
Żelazo
Fosfor
Miedź
Witaminy: C - 100g kasztanów dostarcza tyle samo witaminy C co 100g cytryny
B1
B2
E


Błonnik: Dzięki swojemu bogactwu w błonnik i gęstej konsystencji, kasztan bardzo skutecznie zaspokaja apetyt.

Białko: Zawiera również proteiny, które w połączeniu z produktami mlecznymi lub mięsem zapewniają organizmowi doskonałą równowagę odżywczą.

Cukry: 40% na 100g (w świeżych kasztanach), dla porównania ryż ma 76%, Są to cukry złożone o tzw. wolniejszym wchłanianiu - zaleta dla uprawiających sport oraz uczących się.

Gluten: Kasztany są całkowicie pozbawione glutenu i mogą być spożywane przez osoby dotknięte celiakią.

Lipidy - tłuszcze: 2 % na 100g (dla porównania orzechy zawierają 58%).

2/3 lipidów to tłuszcze nienasycone, wskazane przy zwalczaniu chorób serca i krążenia.

Owoce Castanea sativa, podobnie jak ich bliscy "krewni" orzechy, znakomicie się bowiem nadają do różnego rodzaju mięs i zup, sałatek i słodkich deserów oraz podawania w formie samodzielnej przekąski.

Sekret tkwi w charakterystycznym smaku - mącznym, słodkawym, lekko orzechowym. Pierwsze wrażenie nie zawsze jest zdumiewające, ale trudno powstrzymać się przed spróbowaniem kolejnych owoców w coraz to nowych aranżacjach.

Na początek warto spróbować klasyka, czyli kasztanów pieczonych na ruszcie. W wielu francuskich czy włoskich miastach można je kupić na ulicy, ale bez problemu przyrządzimy tę przegryzkę we własnym domu. Świeże, dorodne kasztany wystarczy upiec na grillu czy też w piekarniku. Ten łatwy do przygotowania smakołyk znakomicie podkreśli smak wina, a także przygotuje podniebienie na kolejne rarytasy.

Istotną zaletą kasztanów jadalnych są ich właściwości zdrowotne. Kasztany zawierają dużo potasu, witaminy B i C, mnóstwo skrobi i tłuszczów nienasyconych oraz minerały.

Zgodnie z dietą grupy krwi kasztany jadalne są:
» korzystne dla grupy: AB,
» neutralne dla grup: A, B,


Kasztany mają dobroczynny wpływ na nasz układ immunologiczny - wzmacniają organizm i przeciwdziałają infekcjom.

Tradycyjna chińska medycyna uważa kasztany jadalne za jedno z najważniejszych źródeł ożywczej energii. Z powodu swego kształtu nazywane są "owocami nerek", i rzeczywiście odbudowują energię nerek w najbardziej skuteczny sposób. Według chińskiego podejścia nerki są głównym źródłem energii dla ciała. Jeśli nerki pracują w sposób niewystarczający, osłabiają się też ścięgna i kości. Właśnie dlatego jadalne kasztany spożywa się w celu wzmocnienia kości i stawów, jak również w celu zwiększenia ogólnej wydolności energetycznej, wytrzymałości i kondycji.



Jednostka miary: sztuka
Waga: 380 g

Ważność: 28.11.2016

0

OPCJE WYSYŁKI