KAWA ZIELONA SANTOS Brazylia mielona
green coffee0,250kg
NATURALNE ODCHUDZANIE DETOX bez chemii
Informacje ogólne:
Zielona kawa Santos wspomaga proces odchudzania i pomaga zwalczyć cellulit. Reguluje tempo przyswajania węglowodanów. Zawarty w niej kwas chlorogenowy (ACG), zapobiega odkładaniu się tłuszczu. Kawa ta zawiera również wiele antyoksydantów i polifenoli.
Palenie kawy nadaje smak i aromat, ten który znamy i lubimy w filiżance czarnej kawy.
Napar z zielonych ziaren ma cierpki i kwaskowaty smak i nie posiada charakterystycznego zapachu kawy, przypomina w smaku zielona herbatę..
WŁAŚCIWOŚCI ZIELONEJ KAWY:
• Zmniejszenie wagi ciała i rozmiarów
• Szczuplejsza i zdrowsza sylwetka
• Obniżenie udziału tkanki tłuszczowej w organizmie
• Widoczne zmniejszenie cellulitu
• Poprawa nastroju i ogólnej kondycji
• Szybsza przemiana materii
• Zmniejszone uczucie głodu
• Utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu we krwi
• Zmniejszone uczucie zmęczenia
• Silne działanie bakteriobójcze, wspomaga odporność
• Oczyszczanie organizmu z toksyn
• Obniżanie ciśnienia
• Odpowiednia dla osób z chorobą wrzodową, ponieważ nie podrażnia żołądka
• W niektórych przypadkach – obniżenie prawdopodobieństwa zachorowania na cukrzycę
• U mężczyzn – zmniejszenie występowania kamieni żółciowych
Sposób przyrządzenia:
Do filiżanki wsypujemy 10g kawy (3 łyżeczki). Następnie zalewamy wodą o temperaturze ok.90°C. Po 5 minutach odcedzić i wypić. Spożywać 2-3 razy dziennie przed posiłkiem.
Niestety proces palenia niszczy wiele wartościowych składników
w tym kwas chlorogenowy (ACG)
dlatego też przy odchudzaniu należy używać kawy, która nie była palona.
waga: 0,250kg
ważność: 11.03.2016
Kawa zielona to pełnowartościowe ziarna kawowce, nie różniące się niczym od swoich czarnych odpowiedników, jednak dystrybuowane jeszcze przed finalnym procesem palenia. Procesem, który z perspektywy konsumenta, jest kluczowy. Nadaje on bowiem kawie charakterystyczny smak i aromat. Kawa zielona jest go zupełnie pozbawiona; jest kwaskowata i cierpka.
Dlaczego więc w ogóle sprzedaje się ziarna niepoddane paleniu?
Z dwóch przyczyn.
Pierwszym bardzo istotnym aspektem, jest możliwość wielomiesięcznego przechowywania bez utraty świeżości.
Po drugie, ziarna niepoddane paleniu, są doskonałym i przede wszystkim w stu procentach naturalnym środkiem wspomagającym odchudzanie i pozbywanie się z organizmu toksyn. Dzieje się tak, dzięki zawartości kwasu chlorogenowego, który całkowicie zanika w procesie palenia. Kwas ten skutecznie zmniejsza wchłanianie cukrów, dzięki czemu organizm zmuszony jest niejako do czerpania z zapasów zgromadzonych już w organizmie. Ponadto działa przeciwbakteryjnie i antywirusowo.
Najprostsza z metoda palenia kawy w domu:
- rozgrzej rondelek lub patelnię z przykrywką do temperatury 230-250 stopni Celsjusza
- dodaj około 150 gram kawy i nałóż pokrywkę. Nie przestawaj poruszać rondelkiem, tak by ziarna były w ruchu i zmieniały położenie. Możesz też, od czasu do czasu, podnieść przykrywkę i zamieszać je drewnianą łyżką
- po 5-7 minutach, ziarna powinny zacząć wydawać odgłosy przypominające pękanie lub łamanie – od tego momentu, średnio raz na minutę, sprawdzaj kolor ziaren
- kiedy osiągną już swoją docelową barwę, natychmiast przesyp je do metalowego naczynia. Przygotuj również drugie i powoli przesypuj je z jednego do drugiego. Ziarna muszą zostać jak najszybciej schłodzone; jeśli zostawimy je same-sobie, proces palenia nie zostanie zatrzymamy. Korzystnie jest więc nawet wyjść na zewnątrz, byle tylko zapewnić niższą temperaturę ziarnom
To chyba główne plusy kawy zielonej. Bez względu na to, który z nich jest dla Ciebie najistotniejszy, kawa zielona jest zawsze produktem wartym polecenia.
POTRZEBUJESZ WIĘCEJ SZTUK PYTAJ
ZAMÓWIENIA OD 250zł PRZESYŁKA GRATIS
sku: ym6039mielona
OPCJE WYSYŁKI