Chleb Adama 360g
Informacje ogólne: NOWOŚĆ!
To gotowa mieszanka do upieczenia na bazie mąki migdałowej.
Jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów.
Wartość odżywcza | 100 g | 35 g - 1 kromka |
Wartość kaloryczna |
1086 kJ / 259 kcal |
380 kJ / 90,6 kcal |
Białko |
33 g |
11,55 g |
Węglowodany(W) w tym Cukier |
1,9 g 0,6 g |
0,66 g 0,21 g |
Tłuszcz roślinny |
13,3 g |
4,65 g |
WW* |
0,19 WW |
0,07 WW |
(*1 WW (wymiennik węglowodanowy) = 10 g węglowodanów zawartych w produkcie)
W 100 g Chleba Adama jest tylko 1,9 g węglowodanów.
W 100 g białego chleba mamy do 70 g węglowodanów, w chrupkim (np. typu Wasa) do 59 g, a w ciemnym do 36 g.
W Polsce zjadamy przeciętnie ok. 270 g chleba dziennie czyli ok. 100 kg rocznie, co przekłada się na następujące ilości spożywanych węglowodanów:
| 100 g | Dziennie | Rocznie |
chleb biały |
70 g |
189 g |
69 kg |
chleb chrupki |
59 g |
159 g |
58 kg |
chleb ciemny |
36 g |
97,2 g |
35,5 kg |
Chleb Adama |
1,9 g |
5,13 g |
1,87 kg |
Jedząc regularnie Chleb Adama spożywamy mniej niż 2 kg węglowodanów rocznie czyli aż o:
67 kg mniej niż w białym !
56 kg mniej niż w chrupkim !
33,5 kg mniej niż w ciemnym !Otyłość to poważny problem dla organizmu i najczęściej prowadzi do całego szeregu schorzeń. Jest coraz poważniejszym problemem współczesnej medycyny wywoływanym skutkami rozwoju cywilizacyjnego. W coraz większym stopniu dotyka również najmłodszych.
Chleb Adama zwiększa uczucie sytości do kilku godzin, co pomaga zachować regularność posiłków i ograniczyć podjadanie.W przypadku diabetyków czy osób z nadwagą, daje możliwość odciążenia organizmu z dużych ilości węglowodanów bez przechodzenia na restrykcyjne diety.Chleb Adama jest bogaty w jednonienasycone kwasy tłuszczowe obniżające poziom „złego” cholesterolu LDL. Badania American Heart Association wykazały, że po włączeniu do codziennej diety migdałów (ok. 30 g) średni poziomu cholesterolu LDL spada o 4,4 % już po miesiącu.
Chleb Adama wpływa idealnie na układ trawienny i cały organizm. Przyczynia się do wzrostu poziomu dobrego cholesterolu HDL i spadku trójglicerydów. Zawiera sproszkowane migdały, których regularne spożywanie wzmacnia naczynia włosowate i zapobiega miażdżycy, zawałowi serca, nowotworom, udarom mózgu, przedwczesnemu starzeniu się. Ma pozytywny wpływ na funkcjonowanie mózgu, pamięć i koncentrację. Działa antystresowo. Poprawia stan skóry, włosów i paznokci.
Pełnoziarniste dodatki zawarte w mieszance oraz możliwość włączenia własnych składników (orzechów, słonecznika, oliwek, kminku etc.) pozwalają wypiekać chleb o różnych smakach, dopasowanych do indywidualnych gustów, upodobań i fantazji kulinarnych.
Skład mieszanki: mąka migdałowa (witaminy E, B1, B2, PP, potas, cynk i magnez), gluten pszenny witalny, ziarna lnu, słonecznika, sól, przyprawy; pakowane osobno suche drożdże
Opakowanie (
360 g) wystarcza na 1 bochenek chleba (ok.
600 g) lub 12 bułek.
Przygotowanie ciasta zajmuje tylko 3 minuty!Termin przydatności do spożycia:
do 24 miesięcy.
Zachowuje świeżość i walory smakowe do ok. 1 tygodnia.Chleb Adama zajął pierwsze miejsce w kategorii produkty spożywcze na
"DIABETICA EXPO",
XIII Ogólnopolskim Sympozjum Diabetologicznym
i VII Ogólnopolskim Forum Profilaktyki i Leczenia Otyłości
we wrześniu 2009 roku w Toruniu.
Jednostka miary: sztuka
Waga: 360 g
termin ważności: 01.12.14
OPCJE WYSYŁKI