|
Dane Kontaktowe: |
602[zasłonięte]199 728[zasłonięte]468 447[zasłonięte]746
[zasłonięte]@mkpartner.pl
MKpartner.pl Budowlanych 11/7 95-040 Koluszki
NIP: 773[zasłonięte]111-85 REGON: 590[zasłonięte]609 |
|
|
|
Wysyłka: |
Wysyłka za darmo przy zamówieniach za przedpłatą powyżej 500zł.
|
|
|
|
Płatnosci: |
Bank PEKAO S.A.
63 1240 [zasłonięte] 3[zasłonięte]1611100 [zasłonięte] 279408
|
|
|
|
Witamy na naszej aukcji
ALBUMINA
BIAŁKO W PROSZKU JAJ KURZYCH
masa netto 1kg
Białko w proszku jest produktem uzyskanym w procesie odwodnienia odseparowanego z treści całego jaja białka, w wyniku uzyskuje się półprodukt odpowiadający parametrom świeżego białka, jednak o masie ośmiokrotnie mniejszej. Dzięki temu uzyskujemy produkt łatwy do przechowywania i transportu, termin przydatnosci może wynosić 18 miesięcy, a transport i przechowywanie nie wymaga warunków chłodniczych.
Etapy produkcji wysokopienistego białka w proszku:
- wybijanie i separowanie treści świeżych jaj kurzych
- filtrowanie płynnego białka
- suszenie
- pakowanie
- pasteryzowanie
Sposób użycia proszku:
Należy rozpuścić 1 jednostkę wagową proszku w 7 jednostkach wagowych wody.
Uwodniony 1kg białka w proszku odpowiada masie jajowej z około 220 jaj kurzych o wadze 60g.
ZASTOSOWANIE Produkt przeznaczony do produkcji:
- pianek
- ciepłych lodów
- bez
- murzynków
- wyrobów ciastkarskich
- kokosanek
- inne - sport
ZALETY:
- wygodne w użyciu oraz przechowaniu
- zachowanie pierwotnych właściwości funkcjonalnych jaj kurzych
- szeroki wachlarz zastosowań
- możliwość łączenia z dowolnymi surowcami oraz półproduktami cukierniczo-piekarniczymi
- doskonała rozpuszczalność
- wysoka oraz trwała pienistość produktów białkowych
- pełna gwarancja bezpieczeństwa mikrobiologicznego.
Cechy organoleptyczne:
- Jednorodna sucha masa bez zanieczyszczeń stałych
- Zapach i smak naturalny, charakterystyczny dla białka jaja kurzego
- Barwa: biała do kremowej, jednolita w całej masie.
Cechy fizykochemiczne:
- Zawartość wody max.9%
- Rozpuszczalność min 92%
- Wskaźnik pienistości min. 190mm
- Trwałość piany max. 280 ml (objętość wycieku po 2 h)
Przydatność do spożycia i warunki przechowywania:
- 24 miesięcy od daty produkcji.
- Przechowywanie w suchych, czystych, wolnych od obcych zapachów miejscach, ze swobodnym obiegiem powietrza.
Białko jaja kurzego jest bardzo dobrze tolerowane przez organizm ludzki.
Oświadczenie GMO:
Oferowany przez nas produkt jest wolny od organizmów genetycznie modyfikowanych, co jest poświadczone atestem wystawionym przez producenta - firma Basso
Radiacja:
Oferowany przez nas produkt nie był poddawany napromieniowaniu ultrafioletowemu i jonizującemu,co jest poświadczone atestem wystawionym przez producenta - firma Basso.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100g PRODUKTU:
- Białko - 89 /91g
- Węglowodany - 5,5g
- Tłuszcz - 0,3g
- Wartość energetyczna -372 kcal / 1555 kJ
Aukcja dotyczy opakowania 1kg w cenie brutto Produkt dostępny również w opakowaniu 0,25 0,5 5kg
CECHY PRODUKTU:
Kraj pochodzenia: POLSKA Producent: Basso Produkt: sypki w opakowaniu foliowym Waga brutto: 1,2kg
|