Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Kurier do 30kg 14,5zł
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
Kurier do 30kg 17,5zł
Aktywne drożdże winiarskie ENARTIS Ferm SC waga 12g
Aktywne drożdże winiarskie 10g na ok 50 litrów nastawu.
Charakterystyka mikrobiologiczna
* Szczep: Cerevisiae Saccharomyces
* Tolerancja alkoholu do 13%
* Optymalny zasięg temperatury fermentacji 18 do 32° C.
* Umiarkowane zapotrzebowanie na pożywkę w optymalnym zakresie temperatur.
Efekt ENOLOGICZNY
* Wysoka produkcja Glycerolu,
* Efekt końcowy na wino - okrągły i pełny smak. Zachowuje aromaty użytych winogron.
* Dedykowane do owocowych win białych i różowych
Sposób użycia
10g wystarczy na ok: 50l nastawu.
Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.