Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
Przy wpłacie na konto:
List polecony do 0,5kg: 4,5 zł, ekonomiczny, 6 zł priorytetowy
Paczka do 1 kg: 9,5 zł - ekonomiczna, 11 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg: 11 zł - ekonomiczna, 13 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg: 13 zł - ekonomiczna, 14,5 zł - priorytetowa
Kurier do 30kg 14,5zł
Za pobraniem:
Paczka do 0,5 kg: 10,5 zł - ekonomiczna, 13,5 zł - priorytetowa
Paczka do 1 kg : 12,5 zł - ekonomiczna, 15,5 zł - priorytetowa
Paczka do 2 kg : 14 zł - ekonomiczna, 17 zł - priorytetowa
Paczka do 5 kg : 16 zł - ekonomiczna, 19 zł - priorytetowa
Kurier do 30kg 17,5zł
Aktywne drożdże winiarskie ENARTIS FermEZFERM waga 6g
Aktywne drożdże winiarskie 5g na 5 do 25litrów nastawu.
Charakterystyka mikrobiologiczna
ü Szczep: Cerevisiae Saccharomyces + Bayanus Saccharomyces, selekcja Enartis
ü Doskonała zdolność, by dominować naturalna flora mikrobiologiczną (Killer factor).
ü Tolerancja alkoholu, aż 17%
ü Optymalny zasięg temperatury fermentacji 12 do 34 ° C.
ü Bardzo szybki start fermentacji.
ü Niskie zapotrzebowanie na azot i tlen.
Efekt ENOLOGICZNY
ü Niskie pienienie i niski potencjał, by utworzyć SO2 i H2S
ü Lotna produkcja kwaśności 0.1 do 0.2 g / L
ü Produkcja Glycerolu, aż 9 g / L
ü Minimalizują produkcję kwasu jabłkowego (Malic acid)
ü Eksponują aromaty użytych owoców
ü Dedykowane do produkcji czerwonych i białych win (szczególnie Chardonnay) z wysoką alkoholową zawartością.
ü Zalecane do wtórnej fermentacji (restart wina)
ü Możliwość prowadzenia fermentacji w warunkach niskiego poziomu tlenu
Sposób użycia:
5g na 5-25litrów nastawu.
Odpowiednią ilość drożdży należy rozmieszać w niewielkiej ilości cieplej (35-38 ° C) wody w proporcji ok. 1:10, całość pozostawić na ok. 20 minut a następnie dodać do nastawu i całość wymieszać. Różnica w temperaturze między drożdżami a nastawem nie powinna przewyższyć 10 ° C.