Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Aktywne drożdże winiarskie BAYANUS 50G

11-05-2014, 15:02
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 11 zł     
Użytkownik Pawel-Wiecz
numer aukcji: 4144823585
Miejscowość Otwock
Wyświetleń: 13   
Koniec: 11-05-2014 14:47:55
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

Sklep "Karafka"
ul.
KOŚCIELNA 5
05-400 Otwock
tel.508-[zasłonięte]-700


PRACUJEMY OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU: 10 - 18 I W SOBOTĘ 10 - 13

1. Kupując kilka przedmiotów za przesyłkę płacisz tylko raz.
2. Po zakupie kilku przedmiotów prosimy zapytać o koszty przesyłki. Prosimy nie obliczać samemu, ponieważ często są to zaniżone kwoty w związku z tym wydłuża się czas wysyłki towarów.
3. W tytule przelewu prosimy wpisać NICK/swoją nazwę z Allegro.
4. Wystawiamy faktury VAT na życzenie klienta.

1. Towar wysyłamy w ciągu 48 godz. od zaksięgowania pieniędzy na naszym koncie lub od dokonania zakupu za pobraniem.
2. Szkło wysyłamy paczką z opcją ostrożnie lub bez opcji ostrożnie na życzenie klienta, ale nie przyjmujemy wtedy reklamacji jeżeli towar zostanie uszkodzony.
3. Odbiór osobisty jest możliwy w sklepie (adres wyżej).

 
 

 

Witamy na aukcji firmy WIN-WIECZ oferujemy:

  

           

Profesjonalne Aktywne Drożdże Winne  saccharomyces cerevisiae bayanus.

Szczep drożdży wywołujący żywą i szybką fermentację w produkcji czerwonego i białego wina. Te drożdże prowadzą regularną i kompletną fermentację, która zachowuje charakter użytych surowców.

 

Rekomendowane do wtórnej fermentacji oraz do fermentacji miodów oraz zacierów.


Pochodzenie: region Szampanii

Własności:

-tolerancja alkoholu do 18% alc.

-niska produkcja kwasów lotnych

-niska produkcja kwasu pirogronowego i aldehydu octowego

-nie produkują związków siarki

-nie produkują wyższych alkoholi

-bardzo niska pienistość

-regularna, kompletna fermentacja cukrów

Stosowanie:

-zachowują charakter surowca - moszczu winnego

-używane do produkcji win gazowanych, doskonała kontrola piany

-używane leczniczo do wtórnej fermentacji przy wysokiej zawartości alkoholu


Metoda użycia:

Drożdże S-103 rozpuści w wodzie z cukrem lub moszczem o temp.25-30*C. Zostawić na 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do pojemnika fermentacyjnego mieszając z nastawem.


DAWKOWANIE:

Wina białe i czerwone : 10-20g/100L

Fermentacja w miazdze : 30-50g/100L

Wtórna fermentacja : 15-40g/100L


WAGA NETTO 50g

 


 

  Zapraszamy na inne nasze aukcje gdzie znajduje się sprzęt do produkcji wina oraz innych alkoholi  .