Witamy na aukcji firmy WIN-WIECZ oferujemy:
Profesjonalne Aktywne Drożdże Winne saccharomyces cerevisiae bayanus.
Szczep drożdży wywołujący żywą i szybką fermentację w produkcji czerwonego i białego wina. Te drożdże prowadzą regularną i kompletną fermentację, która zachowuje charakter użytych surowców.
Rekomendowane do wtórnej fermentacji oraz do fermentacji miodów oraz zacierów.
Pochodzenie: region Szampanii
Własności:
-tolerancja alkoholu do 18% alc.
-niska produkcja kwasów lotnych
-niska produkcja kwasu pirogronowego i aldehydu octowego
-nie produkują związków siarki
-nie produkują wyższych alkoholi
-bardzo niska pienistość
-regularna, kompletna fermentacja cukrów
Stosowanie:
-zachowują charakter surowca - moszczu winnego
-używane do produkcji win gazowanych, doskonała kontrola piany
-używane leczniczo do wtórnej fermentacji przy wysokiej zawartości alkoholu
Metoda użycia:
Drożdże S-103 rozpuści w wodzie z cukrem lub moszczem o temp.25-30*C. Zostawić na 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do pojemnika fermentacyjnego mieszając z nastawem.
DAWKOWANIE:
Wina białe i czerwone : 10-20g/100L
Fermentacja w miazdze : 30-50g/100L
Wtórna fermentacja : 15-40g/100L
WAGA NETTO 50g
Zapraszamy na inne nasze aukcje gdzie znajduje się sprzęt do produkcji wina oraz innych alkoholi .
|