Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Aksamitna KAWA sycylijska ( nie kwaśna! ) 250g

01-09-2014, 11:27
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 17 zł     
Użytkownik tekna_pl
numer aukcji: 4525360731
Miejscowość Gądki
Wyświetleń: 17   
Koniec: 01-09-2014 11:08:33
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szanowny Kliencie,

witamy na aukcji wyjątkowej kawy SERMEO Espresso 250g!

Kawa SerMeo to prawdziwa sycylijska mieszanka.
W jej skład wchodzą starannie wybrane ziarna Robusty oraz Arabici.
W typowych dla Włoch proporcjach, SerMeo składa się w
70% z dobrej gatunkowo Robusty oraz 30% ziaren szlachetnej Arabici.
Sposób palenia pozwala wydobyć to, co każdy gatunek kawy oferuje najlepszego.
Nie jest kwaśna i na długo pozostawia czekoladowy posmak.
Dzięki wysokiej zawartości Robusty jest również mocno pobudzająca oraz wydajna.

Kawa dostępna zarówno w ziarnach, jak i w wariancie kawy mielonej.

Po dokonaniu zakupu proszę o wiadomość z informacją jakiego wariantu zakup dotyczy.

Wysoka jakość espresso, wykwintna, aromatyczna, aksamitna crema.

Jak rozpoznać dobrą kawę? Jak wykonać prawdziwe espresso?
Informacje o kawie z ekspresu ciśnieniowego

KORPUS

Konsystencja kawy od lekkiej do mocnej jest zależna od zawartości tłuszczy naturalnych,
lepkość zależy od białka i włókien roślinnych obecnych w naparze.
Kawy wypalane ciemne mają pełniejszy korpus, niż te lekko wypalane.
Korpus kawy odczuwamy zostawiając kawę na języku i pocierając końcówką języka na podniebieniu. 

CREMA

Crema jest rezultatem emulgacji dwutlenku węgla (CO2) i tłuszczy wyciąganych pod wysokim ciśnieniem.
Crema ma kolor od orzechowego do ciemno brązowego.
Kolorem doskonałym dla włoskiego espresso jest „tonaca di monaco” ( habit mnicha).
Kolor blady oznacza kawę pod ekstrahowaną, a kolor ciemny to kawa ponad wyekstrahowana.
Crema powinna mieć gęstą konsystencję bez pęcherzyków i białych plamek i nie powinna się rozszerzać,
to znaczy, że kiedy wsypiemy do kawy łyżeczkę cukru ma pozostać na piance, a nie opadać.

AROMAT

Aromat powinien być silny i intensywny, delikatnie wzbudzać posmak owocowy i kwiatowy,
a także lekką nutę czekoladową.
Uczucie gorzkiego smaku powinno być zrównoważone, zdecydowane,
w ustach odczuwalne wrażenie okrągłości i smak powinnien być miękki i aksamitny,
nie można odczuwać żadnego zwężenia w ustach. Posmak musi być trwały i o przyjemnej woni.
Doskonała filiżanka do smakowania kawy, to ta z białej ceramiki, aby można było dokładnie określić kolor crema i zachować odpowiednią temperaturę kawy.

Przy zakupie kawy od 2 kg
GRATIS !
- oryginalna włoska filiżanka ceramiczna lub szklana do kawy.

Na innych naszych aukcjach dostępne są również wiele innych przepysznych sycylijskich produktów. Serdecznie polecamy!


TEKNA
ul. Poznańska 3
62-023 Gądki
tel. 669 [zasłonięte] 407
e-mail: [zasłonięte]@teknafood.pl