Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Aksamitna KAWA sycylijska ( nie kwaśna! ) 1 Kg.BAR

11-08-2014, 11:21
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 68 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 68 zł     
Użytkownik tekna_pl
numer aukcji: 4463964410
Miejscowość Gądki
Zostało sztuk: 4    Licytowało: 1    Wyświetleń: 17   
Koniec: 11-08-2014 11:19:09
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szanowny Kliencie, 

 

witamy na aukcji wyjątkowej kawy SERMEO Espresso "BAR" 1 Kg! 

 

Kawa SerMeo to prawdziwa sycylijska mieszanka. 

W jej skład wchodzą starannie wybrane ziarna Robusty oraz Arabici. 

W typowych dla południowych Włoch proporcjach, SerMeo składa się w 70% z jakościowej Robusty oraz 30% ziaren szlachetnej Arabici.

Sposób palenia pozwala wydobyć to, co każdy gatunek kawy oferuje najlepszego. 

Nie jest kwaśna i na długo pozostawia czekoladowy posmak. 

Dzięki wysokiej zawartości Robusty jest również mocno pobudzająca oraz wydajna.  

 

 

 

Kawa dostępna w ziarnach. 

 


Wysoka jakość espresso, wykwintna, aromatyczna, aksamitna crema. 

 

Jak rozpoznać dobrą kawę? Jak wykonać prawdziwe espresso? 

Informacje o kawie z ekspresu ciśnieniowego 


KORPUS 


Konsystencja kawy od lekkiej do mocnej jest zależna od zawartości tłuszczy naturalnych, lepkość zależy od białka i włókien roślinnych obecnych w naparze. Kawy wypalane ciemne mają pełniejszy korpus, niż te lekko wypalane.
Korpus kawy odczuwamy zostawiając kawę na języku i pocierając końcówką języka na podniebieniu. 

 

CREMA 

 

Crema jest rezultatem emulgacji dwutlenku węgla (CO2) i tłuszczy wyciąganych pod wysokim ciśnieniem.
Crema ma kolor od orzechowego do ciemno brązowego. Kolorem doskonałym dla włoskiego espresso jest „tonaca di monaco” ( habit mnicha).
Kolor blady oznacza kawę pod ekstrahowaną, a kolor ciemny to kawa ponad wyekstrahowana.
Crema powinna mieć gęstą konsystencję bez pęcherzyków i białych plamek i nie powinna się rozszerzać, 
to znaczy, że kiedy wsypiemy do kawy łyżeczkę cukru ma pozostać na piance, a nie opadać. 

 

AROMAT 

 
Aromat powinien być silny i intensywny, delikatnie wzbudzać posmak owocowy i kwiatowy, a także lekką nutę czekoladową. Uczucie gorzkiego smaku powinno być zrównoważone, zdecydowane, w ustach odczuwalne wrażenie okrągłości i smak powinnien być miękki i aksamitny, nie można odczuwać żadnego zwężenia w ustach.
Posmak musi być trwały i o przyjemnej woni. 

Doskonała filiżanka do smakowania kawy, to ta z białej ceramiki, aby można było dokładnie określić kolor crema i zachować odpowiednią temperaturę kawy. 

 

więcej informacji o kawie "SERMEO" znajdziesz TUTAJ. 

 


Przy zakupie kawy od 2 kg 

GRATIS  

- oryginalna włoska filiżanka ceramiczna lub szklana do kawy. 

 

 

Na innych naszych aukcjach dostępne są również wiele innych przepysznych sycylijskich produktów. 

 

 

Serdecznie polecamy!

 

  Drogi Kliencie, z wielką przyjemnością odpowiemy

   na każde Twoje pytanie:

 

TEKNA

 

     ul. Poznańska 3

 

     62-023 Gądki

 

     tel. 669 [zasłonięte] 407

 

     e-mail: [zasłonięte]@teknafood.pl