AJINOMOTO jest to japońska firma mająca swoje siedziby w wielu krajach świata i zatrudniająca ponad 25.000 ludzi na całym świecie. Jest to jeden z największych producentów składników żywności i substancji na świecie. Ajinomoto było pionierem w produkcji farmaceutycznej jakości i czystości aminokwasów. Głównym odbiorcą firmy są szpitale i kliniki gdzie jakość, czystość, pewność i zaufanie odgrywają decydującą role w ratowaniu ludzi. Ajinomoto szczyci się ponad 350 patentami i jest liderem w produkcji światowej klasy aminokwasów.
AJIPURE to aminokwasy, które produkowane są w procesie fermentacji przy użyciu naturalnych nie zwierzęcych surowców. Potwierdzona czystość aminokwasów wacha się w przedziale 99-100%.
L-Cysteina jest prekursorem glutationu. Prekursor to substancja, która występuje lub tworzy się w pierwszym stadium reakcji lub procesu a następnie przetwarza się w inna substancję.
Glutation to niewielka cząsteczka o zaskakujących właściwościach. Jest tzw. odtrutką dla organizmu, zwiększa ogółną odporność, zapobiega chorobom cywilizacyjnym. Glutation jest to aminokwas złożony z reszt trzech aminokwasów: kwasu glutaminowego, cysteiny i glicyny.
Niska zawartość glutationu upośledza funkcjonowanie wątroby, a w rezultacie sprzyja kumulacji toksyn w organizmie oraz uszkadzaniu komórek i organów.
Składniki: ajipure l-cysteina, żelatyna (otoczka kapsułki), mąka ryżowa, stearynian magnezu i/lub krzemionka (substancje przecwizbrylające)
Wartość odżywcza w 1 kapsułce
AjiPure® L-Cysteina - 500mg
SPOSÓB UŻYCIA: Jedna kapsułka dziennie na pusty żołądek.
Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
PRODUCENT: Swanson Health Products Fargo, ND 58108