Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Agrobiznes -Podstawy przetwórstwa spożywczego

07-02-2014, 13:16
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 23 zł     
Użytkownik dyktanda-zbiory
numer aukcji: 3866403103
Miejscowość Tychy
Wyświetleń: 2   
Koniec: 07-02-2014 11:23:12

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 


 

 

 

Agrobiznes

Podstawy przetwórstwa spożywczego

Ewa Lada

 

Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego.
Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01].

Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:
• klasyfikacja przemysłu spożywczego,
• baza surowcowa,
• operacje i procesy jednostkowe,
• utrwalanie żywności,
• organizacja procesu technologicznego,
• charakterystyka wybranych branż,
• towaroznawstwo,
• opakowania,
• oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze.

Przedstawia charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziemniaków, przemysł olejarski, przetwórstwo mięsne, produkcję mleczarską, przetwórstwo jajczarsko-drobiarskie oraz przemysł fermentacyjny
Na końcu zamieszczono skorowidz ważniejszych terminów i haseł.

 


ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]21012

Numer wydania: I

Rok wydania: 2008

Liczba stron: 200

Format: B5

Oprawa: miękka

 

 


******************************

***********

****



Dodano 2[zasłonięte]013-07 13:49
JEST MOŻLIWOŚĆ WYSYŁKI KURIEREM- SIÓDEMKĄ. KOSZT TAKI WYNOSI PRZY PRZELEWIE 14 ZŁ, PRZY POBRANIU 15 ZŁ