Ewa Lada
Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego. Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01]. Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:• klasyfikacja przemysłu spożywczego,• baza surowcowa,• operacje i procesy jednostkowe,• utrwalanie żywności,• organizacja procesu technologicznego,• charakterystyka wybranych branż,• towaroznawstwo,• opakowania,• oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze.Przedstawia charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziemniaków, przemysł olejarski, przetwórstwo mięsne, produkcję mleczarską, przetwórstwo jajczarsko-drobiarskie oraz przemysł fermentacyjnyNa końcu zamieszczono skorowidz ważniejszych terminów i haseł.
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]21012
Numer wydania: I
Rok wydania: 2008
Liczba stron: 200
Format: B5
Oprawa: miękka
******************************
***********
****