AGRO-CID zakwaszacz paszowy, mieszanka paszowa uzupełniająca
Zakwaszacz paszowy jest mieszaniną naturalnych kwasów organicznych i kwasów mineralnych. Odpowiednio dobrane kwasy regulują pH w całym przewodzie pokarmowym zwierząt. Stosowanie zakwaszaczy pozwala na zmniejszenie występowania biegunek pokarmowych u młodych zwierząt. Odpowidnio niska kwasowość przewodu pokarmowego stabilizuje florę bakteryjną. Nie pozwala na namnażanie bakterii biegunkowych E. coli. Stosowanie kwasów w formie zakwaszaczy oprócz lepszej kondycji zdrowotnej zwierząt pozwala osiągać lepsze wykorzystanie paszy i większe przyrosty masy ciała.
Główne właściwości:
- zakwaszacz ma działanie ograniczające biegunki
- regulacja pH na całej długości przewodu pokarmowego
- stabilizacja mikroflory jelit
- aktywacja enzymów żołądkowych
- zwiększa kondycję młodych zwierząt
- zwiększa przyrosty masy ciała
Skład:
kwas mlekowy - jest to naturalny zakwaszacz całego przewodu pokarmowego, a także posiada właściwości lecznicze przy regeneracji flory jelitowej
kwas ortofosforowy - stymuluje wydzielanie śliny oraz kwasu żołądkowego, działa również aktywująco na procesy metaboliczne
kwas cytrynowy - wpływa na walory smakowe paszy, powodując jej lepsze pobranie i wykorzystanie
kwas jabłkowy - zapobiega nieżytom przewodu pokarmowego oraz reguluje florę bakteryjną
kwas winowy - jest silnym probiotykiem, stymuluje regeneracje nabłonka jelit
nośnik krzemionkowy.
Dawkowanie:
prosięta do 6 tygodnia życia 4-5 kg t/paszy
prosięta powyżej 6 tygodnia życia 3-4
warchlaki 3
maciory 2
tuczniki 2
drób 2
Opakowanie:
Worki po 5 i 20 kg