AGARICUS BLAZEI jest jadalnym grzybkiem uprawianym pierwotnie w Brazylii i Japonii. Znany pod nazwami grzyba migdałowego, grzyba słonecznego, grzyba życia lub brazylijską pieczarką. Grzybek ten zawiera specjalny polisacharyd zwany betaglikanem (Beta-Glukany). Beta-D-glikan i inne polisacharydy w szczególny sposób aktywują komórki systemu odpornościowego. Zawarte w grzybie AGARICUS BLAZEI wysokie stężenie (1,3 i 1,6) beta-glukanów oraz ergosterolu (czyli prowitaminy D) wzmacniają i modulują pracę systemu odpornościowego.
AGARICUS BLAZEI aktywuje białe krwinki takie jak makrofagi, komórki dendrytyczne, granulocyty i komórki NK (natural killers) w układzie immunologicznym.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Wartość odżywcza
|
1 kapsułka
|
2 kapsułki
|
% realizacji dziennego zapotrzebowania RDA
|
Ekstrakt grzybka Agaricus Blazei (pieczarka blazei) (owocniki) (standaryzowany do minimum 35% polisacharydów i 25% beta 1,3/1,6 glukan)
|
500 mg
(175 mg)
(125 mg)
|
1000 mg
(350 mg)
(250 mg)
|
*
|
SKŁAD 1 KAPSUŁKI: Agaricus Blazei, celuloza (otoczka kapsułki), stearynian magnezu i/lub krzemionka (substancje przeciwzbrylające).
DAWKOWANIE: Jedna kapsułka 1-2 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
PRZECIWWSKAZANIA: Produkt nie wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
OPAKOWANIE: 500 mg / 90 kapsułek wegetariańskich.
PRZYDATNOŚĆ DO SPOŻYCIA: październik 2015 r.
UWAGA! Firma SWANSON podaje na swoich produktach DATĘ PRODUKCJI preparatu, proszę jej nie pomylić z datą ważności, przydatność do spożycia to 2 lata od podanej daty produkcji na opakowaniu, a w przypadku probiotyków 12 miesięcy.