PRZYPRAWY BEZ CHEMII
NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI:
AGAR-AGAR
w opakowaniu 30g
WYPRODUKOWANA PRZEZ: Dary Natury Mirosław Angielczyk
Dary Natury to firma działająca w branży zielarskiej oraz zdrowej żywności. Rejon wokół firmy charakteryzuje się dużą lesistością oraz zróżnicowaniem terenu. Warunki te sprzyjają występowaniu dużej ilości roślin, które są zbierane jako surowiec zielarski. Tereny leśne położone wokół naszego zakładu należą do Nadleśnictwa Rudka. Dziewięć leśnictw z tego nadleśnictwa, na terenie których pozyskujemy surowce zielarskie, zostało objętych certyfikatem ekologicznym, co w sumie stanowi kilkanaście tysięcy hektarów. Właśnie z surowców zebranych w tej wyjątkowej okolicy produkujemy nasze wyroby. Obok surowców zebranych ze stanu naturalnego wykorzystujemy również plony pozyskane z upraw w gospodarstwach ekologicznych.
AGAR-AGAR - ROŚLINNA SUBSTANCJA ŻELUJĄCA:
Agar-agar uzyskuje się z wodorostów.
Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę.
Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika.
Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
SKŁAD:
Agar wyciąg z alg morskich 100%.
Kraj pochodzenia: Estonia
SPOSÓB UŻYCIA:
Na 0,5 litra przygotowanej np. galaretki wziąć 1-2 łyżeczki Agaru w zależności od temperatury powietrza. Agar należy zagotować 1-2 min. z innymi składnikami dania. Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zamienić z formy płynnej na stałą. Polecany także do dań wegetariańskich.
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA: 01.07.2015
Więcej zdjęć produktu: