|
WITAM Przedmiotem aukcji jest:opakowanie 20 gram Agaru /E-406/ Również dla wegetarian zamiast żelatyny
Termin przydatności do spożycia:Należy spożyć do:2017.02.23 /pakowany w woreczku z zamknięciem strunowym/
AgarJest jednym z podstawowychskładników kuchni oraz kuchni molekularnej POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZASTOSOWANIAW KUCHNI MOLEKULARNEJ ZNAJDZIESZNA MOICH POZOSTAŁYCH AUKCJACH
Jest bezbarwną substancją żelującą uzyskiwaną z morskich glonów.Posiada wspaniałe wartości zdrowotne,wysoką zwartość minerałów,witamin i protein.Zawiera:jod,wapń i żelazo.Używany jest zamiast żelatyny.Z jego dodatkiem przyrządza się desery a więcgalaretki,dżemy,budynie,kremy,sorbety,żelki,cukierki,lizaki,konfitury,lody itp.Podatnym składnikiem jest mleko,na bazie któregomożna tworzyć jogurty,kefiry,żele mleczne.W większych dawkach robić galarety mięsne czy rybne.
Wartość energetyczna "0" Agar należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
BezpieczeństwoAgar w proszku należy do produktów,których nie powinno się jeść bezpośrednio. Ciekawostkadla odchudzających się Naukowcy japońscy zalecają rozpuszczenieniewielkiej ilości agaru,dodanie go do gorącejherbaty i popijanie zanim zacznie żelować.Należy to robić przed posiłkiem.Ma to zmniejszyć łaknienie.
Pamiętać należy że galaretki z agaru są mniejprzezroczyste od galaretek z żelatyny. Kraj Producenta:Włochy
Jeśli masz pytania napisz do mnie.
000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000 |
|
|