DZIAŁANIE: Ekstrakt z owoców awokado i nasion soi – jest połączeniem fitosterolii , charakteryzuje się szczególnie korzystnym oddziaływaniem w obrębie chrząstki stawowej: utrzymując ją w dobrej kondycji i pozytywnie wpływając na funkcjonowanie jej komórek. Składniki ekstraktu odżywiają chrząstki i są potrzebne do utrzymania odpowiedniej ilości mazi stawowej. Ekstrakt z kłącza kurkumy długiej, która ogranicza wpływ niekorzystnych procesów enzymatycznych na prawidłowe funkcjonowanie stawów. Jako jeden z najsilniejszych antyoksydantów chroni błony komórkowe przed utlenianiem przez wolne rodniki. Ekstrakt z korzenia imbiru – wpływa na prawidłowe funkcjonowanie chrząstki stawowej, a także pozytywnie oddziałuje na ruchliwość stawów i ich elastyczność, działa rozgrzewająco i antyoksydacyjnie. Ekstrakt z kory kadzidłowca (Boswellia serrata) – blokuje niekorzystne działanie enzymów na chrząstkę stawową, co pozytywnie wpływa na elastyczność i zakres ruchu stawów. Utrzymuje stawy w dobrej kondycji. Zawiera kwas bosweliowy, który wykazuje silne działanie antyoksydacyjne chroniąc tkanki stawów przez nieprzyjaznym działaniem wolnych rodników. Bromelaina – oddziałuje na syntezę substancji organicznych, co ma wpływ na utrzymanie prawidłowego funkcjonowania stawów. Utrzymując korzystne środowisko w obrębie stawów, pozytywnie wpływa na ich budowę i funkcjonowanie.
WSKAZANIA: AFLEXIN znajduje zastosowanie w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania stawów, zapewnieniu sprawności oraz zakresu ruchliwości stawów, wspomaganiu i utrzymaniu elastyczności chrząstki stawowej, działaniu ochronnym dla stawów przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników.
SPOSÓB UŻYCIA: 2 tabletki powlekane dziennie podczas lub po posiłku.
|