AFLEXIN znajduje zastosowanie w:
- utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania stawów
- wspomaganiu i utrzymaniu elastyczności chrząstki stawowej
- działaniu ochronnym dla stawów przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników
Opis działania składników preparatu:
Ekstrakt z owoców awokado i nasion soi – jest połączeniem fitosterolii , charakteryzuje się szczególnie korzystnym oddziaływaniem w obrębie chrząstki stawowej: utrzymując ją w dobrej kondycji i pozytywnie wpływając na funkcjonowanie jej komórek. Składniki ekstraktu odżywiają chrząstki i są potrzebne do utrzymania odpowiedniej ilości mazi stawowej.
Ekstrakt z kłącza kurkumy długiej, która ogranicza wpływ niekorzystnych procesów enzymatycznych na prawidłowe funkcjonowanie stawów. Jako jeden z najsilniejszych antyoksydantów chroni błony komórkowe przed utlenianiem przez wolne rodniki.
Ekstrakt z korzenia imbiru – wpływa na prawidłowe funkcjonowanie chrząstki stawowej, a także pozytywnie oddziałuje na ruchliwość stawów i ich elastyczność, działa rozgrzewająco i antyoksydacyjnie.
Ekstrakt z kory kadzidłowca (Boswellia serrata) – blokuje niekorzystne działanie enzymów na chrząstkę stawową, co pozytywnie wpływa na elastyczność i zakres ruchu stawów. Utrzymuje stawy w dobrej kondycji. Zawiera kwas bosweliowy, który wykazuje silne działanie antyoksydacyjne chroniąc tkanki stawów przez nieprzyjaznym działaniem wolnych rodników.
Bromelaina – oddziałuje na syntezę substancji organicznych, co ma wpływ na utrzymanie prawidłowego funkcjonowania stawów. Utrzymując korzystne środowisko w obrębie stawów, pozytywnie wpływa na ich budowę i funkcjonowanie.
Zalecana do spożycia w ciągu dnia porcja preparatu:
2 tabletki powlekane dziennie podczas lub po posiłku.
Przechowywanie:
Preparat należy przechowywać w temperaturze pokojowej (15-25⁰C), w suchym miejscu,
niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem i wilgocią.