Jest to gotowa mieszanka do upieczenia spodu do pizzy na bazie mąki migdałowej. Jest produktem naturalnym, bez konserwantów i polepszaczy o minimalnej zawartości węglowodanów i cukrów. Zawiera sproszkowane migdały, których regularne spożywanie wzmacnia naczynia włosowate, zapobiega miażdżycy, zawałom serca, nowotworom, udarom mózgu, poprawia stan skóry, włosów i paznokci. Pozytywnie wpływa na funkcjonowanie mózgu, poprawia pamięć i koncentrację, zapobiega przedwczesnemu starzeniu się, działa antystresowo.
Z jednego opakowania 150 g uzyskujemy 250 g ciasta, - które wystarcza do przygotowania dużej blachy pizzy.Termin przydatności do spożycia: do 24 miesięcy.
Skład mieszanki: mąka migdałowa, gluten pszenny witalny, białko mleczne, sól jodowana, pakowane osobno suche drożdże.
Sposób przygotowania: Z opakowania 150g uzyskujemy 250g ciasta, które wystarcza do przygotowania dużej blachy. Do miski wsypujemy mieszankę, dodajemy drożdże, dokładnie mieszamy, dodajemy 2 łyżki oliwy i 150ml letniej przegotowanej wody. Mieszamy ciasto do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i równomiernie rozprowadzamy na całej powierzchni. Na powierzchni ciasta układamy takie produkty i przyprawy, które najbardziej nam odpowiadają, całość posypujemy tartym serem i odstawiamy na 25 min w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C i pieczemy pizzę 25-30 minut.
Smacznego!!!
Masa netto: 150g
Produkt najlepiej spożyć przed
05.2016