|
F.H.U. Alfavital tel: 14 [zasłonięte] 0014 [zasłonięte] 00 mobil: 600 [zasłonięte] 500600 [zasłonięte] 500 E-mail: [zasłonięte]@alfavital.pl |
|
|
Wpłata na konto lub Wysyłka za pobraniem |
|
|
Sprzedaję tylko towary nowe i w 100% oryginalne. Każdemu klientowi przysługuję możliwość zwrotu towaru w nienaruszonej postaci w terminie 10 dni od otrzymania przesyłki. Zwrotowi podlega wyłącznie wartość towaru, koszty opakowania i wysyłki pokrywa Kupujący. |
|
|
Towar wysyłamy wyłącznie Pocztą Polską Realizacja zamówienia następuje w przeciągu 3-5 dni od: - rozksięgowania wpłaty (opcja przelew) - wylicytowania aukcji (opcja za pobraniem) |
|
|
|
ACEROLA Z NAJWYŻSZĄ ZAWARTOŚCIĄ WITAMINY C Acerola jest tym czego twój organizm potrzebuje najbardziej, by zwiększyć odporność na choroby. Acerola to krzew rosnący w Ameryce Południowej, którego dojrzałymi owocami są ceglastoczerwone wiśnie, bogate w witaminę C, dużo bardziej aktywną od syntetycznej ze względu na obecność bioflawonoidów. Jej zawartość jest 20–30 razy wyższa niż w tej samej ilości pomarańczy. Witamina C jest substancją niezwykle ważną dla ludzkiego organizmu, odpowiada bowiem za usuwanie tzw. wolnych rodników, których nadmiar powoduje przyspieszenie procesów starzenia. Acerola to ogólno wzmacniający biologicznie aktywny dodatek do pożywienia. Owoce są zbierane w pół dojrzałym stanie, kiedy zawartość witaminy C jest największa. Uzyskuje się z niej do 95% witaminy C w postaci płynu, a następnie zamienia się na proszek, z którego przygotowywany jest koncentrat. Koncentrat Aceroly jest również bogaty w witaminę C i, zgodnie ze standardem jej zawartość wynosi 15%. Obróbka owoców pozwala nie tylko uzyskać maksymalny poziom witaminy C ale również mnóstwo pożytecznych komponentów, takich jak: witaminy A, B (tiamina, ryboflawina), magnez, kwas pantotenowy, kwas nikotynowy, potas, niacyna i inne. WITAMINA C z aceroli: - Wzmacnia budowę naczyń krwionośnych, mięśni, ścięgien i układu kostno-stawowego - Zwiększa odporność organizmu na choroby - Ma zastosowanie w leczeniu stanów zapalnych i w okresie rekonwalescencji - Uzupełnia niedobory w stanach zwiększonego zapotrzebowania, zwłaszcza przy dużych wysiłkach fizycznych - poprawia sprawność - Chroni przed skutkami stresu - Skraca czas trwania zaziębienia czy zakażenia, aktywizuje system immunologiczny, czyli pobudza wzrost komórek odpornościowych, hamuje rozwój wirusa - Obniża ryzyko powstania alergii, zmniejsza odczyn alergiczny, ponieważ osłabia działanie histaminy - Jest antyutleniaczem, zwalcza wolne rodniki, chroni przed zmianami nowotworowymi, łagodzi niepożądane skutki radioterapii - Oddziałuje korzystnie na wzrok, hamuje rozwój zaćmy - Ułatwia pokonywanie stresu, depresji, umożliwia koncentrację - Pomaga dzieciom w okresie intensywnego wzrostu - Więcej witaminy C potrzebują osoby palące, kobiety w ciąży, w okresie karmienia piersią, stosujące środki antykoncepcyjne oraz ludzie starsi Jako naturalny środek w Brazylii, garść świeżych owoców Aceroli jest zjadana podczas gorączki i biegunki. Zyskała zastosowanie w stanach zapalnych, jest stymulantem dla wątroby i nerek, a także do wsparcia funkcji serca, jak również stosowana do leczenia ran. Wiele osób sięga po witaminę C odczuwając bóle reumatyczne lub tzw. łamanie w kościach, a nawet przy zwykłym zmęczeniu. Więcej witaminy C potrzebują osoby palące, zażywające regularnie aspirynę, "mięsożercy", diabetycy, kobiety w ciąży, w okresie karmienia piersią, stosujące środki antykoncepcyjne jak również ludzie starsi, i wszyscy, którzy piją wodę ze skorodowanych rur. Potrzebują ją przede wszystkim mieszkańcy terenów skażonych ekologicznie. Witamina C chroni przed kadmem z rur wodociągowych i przed zatruciem gazami i pyłami uprzemysłowionych miast. Witamina C z wiśni Acerola. Składniki: ekstrakt w proszku owocu aceroli z ok. 17 % naturalnej witaminy C, nośnik - maltodextrina. Sposób użycia: W zależności od zapotrzebowania, dziennie 1g proszku (ok. ½ łyżeczki) dodać do dowolnego napoju, jogurtu lub słodkich potraw. Wymieszać.
|
|
|
|
|
|