ACEROLA BRASILIA
NATURALNA WITAMINA C
suplement diety
Skład jednej tabletki (w nawiasie podano zawartość składników w 2 tabletkach):
160mg (320mg) standaryzowanego [25% wit. C] soku aceroli co odpowiada 40mg wit. C - 50% ZDS* (80mg wit.C – 100% ZDS*)
ZDS* zalecane dzienne spożycie
Składniki pomocnicze: celuloza mikrokrystaliczna (substancja wiążąca), stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca)
Dawkowanie:Dorośli: 1 do 2 tabletek dziennie
Środki ostrożności: Acerola C Brasilia nie jest zamiennikiem prawidłowej zróżnicowanej diety.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Zażywanie preparatu przez dzieci skonsultować z lekarzem.
Przechowywanie: W temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Działanie:
ACEROLA C BRASILIA jest doskonałym naturalnym uzupełnieniem diety w witaminę C. Ogólnie wzmacnia organizm. Koncentracja witaminy C w miąższu aceroli jest 80 razy większa niż w pomarańczy i cytrynie.
Acerola – ciemnoczerwone owoce podobne do wiśni pochodzące z Brazylii. Zainteresowanie acerolą rozpoczęło się w 1940 roku, kiedy odkryto jej właściwości , szczególnie dzięki zawartości witaminy C.
Producent: „DOMDROB” Sp. z o.o. ([zasłonięte]@wp.pl)
Najlepiej spożyć przed końcem: lipiec 2013r
Kod kreskowy: 590[zasłonięte][zasłonięte]01430
ACEROLA
(wiśnia z Barbadosu)
Acerola to owoc pochodzący z Ameryki Środkowej, Ameryki Południowej oraz Karaibów. Znany jest przede wszystkim z bardzo dużej zawartości witaminy C. Zawartość tej witaminy w pulpie z owoców aceroli jest około osiemdziesięciokrotnie większa niż w cytrynie. Poza tym acerola zawiera witaminy A, B1, B2, B3, wapń, fosfor i żelazo.
Owoce aceroli na całym świecie używane są jako wspomagające leczenie grypy, chorób płuc, chorób wątroby, jamy ustnej i dziąseł, łagodzące bóle mięśni i stawów. Acerola stosowana jest również jako środek na utratę apetytu i zmęczenie.
Witamina C wytwarzana przez owoce aceroli jest lepiej przyswajalna przez organizm ludzki niż syntetyczny kwas askorbinowy.