Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ACEROLA BRASILIA naturalna witamina C 100 tabletek

23-01-2012, 9:51
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 16.20 zł      Aktualna cena: 16.20 zł     
Użytkownik haspoj
numer aukcji: 2031491631
Miejscowość Orneta
Kupiono sztuk: 6    Licytowało: 2    Wyświetleń: 92   
Koniec: 15-01-2012 15:31:36
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

ACEROLA BRASILIA

NATURALNA WITAMINA C

suplement diety

 

 

Skład jednej tabletki (w nawiasie podano zawartość składników w 2 tabletkach):

  • 160mg (320mg) standaryzowanego [25% wit. C] soku aceroli co odpowiada
    40mg wit. C - 50% ZDS* (80mg wit.C – 100% ZDS*)

 

ZDS* zalecane dzienne spożycie

 

Składniki pomocnicze: celuloza mikrokrystaliczna (substancja wiążąca), stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca)

 

Dawkowanie:
Dorośli: 1 do 2 tabletek dziennie

Środki ostrożności:
Acerola C Brasilia nie jest zamiennikiem prawidłowej zróżnicowanej diety.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Zażywanie preparatu przez dzieci skonsultować z lekarzem.

 

Przechowywanie:
W temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci.

 

Działanie:

ACEROLA C BRASILIA jest doskonałym naturalnym uzupełnieniem diety w witaminę C. Ogólnie wzmacnia organizm. Koncentracja witaminy C w miąższu aceroli jest 80 razy większa niż w pomarańczy i cytrynie.

 

Acerola – ciemnoczerwone owoce podobne do wiśni pochodzące z Brazylii. Zainteresowanie acerolą rozpoczęło się w 1940 roku, kiedy odkryto jej właściwości , szczególnie dzięki zawartości witaminy C.


Producent: „DOMDROB” Sp. z o.o. ([zasłonięte]@wp.pl)

 

Najlepiej spożyć przed końcem: lipiec 2013r

 

Kod kreskowy: 590[zasłonięte][zasłonięte]01430

 

 

 

 

ACEROLA

(wiśnia z Barbadosu)

 

Acerola to owoc pochodzący z Ameryki Środkowej, Ameryki Południowej oraz Karaibów. Znany jest przede wszystkim z bardzo dużej zawartości witaminy C. Zawartość tej witaminy w pulpie
z owoców aceroli jest około osiemdziesięciokrotnie większa niż w cytrynie. Poza tym acerola zawiera witaminy A, B1, B2, B3, wapń, fosfor i żelazo.

Owoce aceroli na całym świecie używane są jako wspomagające leczenie grypy, chorób płuc, chorób wątroby, jamy ustnej i dziąseł, łagodzące bóle mięśni i stawów. Acerola stosowana jest również jako środek na utratę apetytu i zmęczenie.

Witamina C wytwarzana przez owoce aceroli jest lepiej przyswajalna przez organizm ludzki niż syntetyczny kwas askorbinowy.