|
Godziny pracy: Poniedziałek-piątek 10-18 Sobota 9-14 tel: +48 [zasłonięte] 460 869 E-mail: [zasłonięte]@emsklep.com Na pytania @ odpowiadamy 24h na dobę |
|
|
Za zamówione przedmioty można zapłacić przez system płatności payU lub dokonać wpłaty na nasze konto bankowe: 08 1140 [zasłonięte] 2[zasłonięte]0040002 [zasłonięte] 746012 W tytule wpłaty prosimy o podanie nazwy kupującego. Przedpłata na konto: List polecony ekonomiczny 7,50zł List polecony priorytetowy 8,30 zł Paczka ekonomiczna 9,50zł Paczka priorytetowa 11,00zł PłatnośĆ przy odbiorze: Przesyłka pobranowa(paczka48) 16,50zł Przesyłka pobraniowa(paczka24) 17,49zł Wszystkie przesyłki realizujemy za pośrednictwem Poczty-Polskiej |
|
|
Sprzedajemy tylko towary nowe i w 100% oryginalne. Towary posiadają niezbedne certyfikaty oraz spełniają normy zdrowotne. Każdemu klientowi przysługuję możliwość zwrotu towaru w nienaruszonej postaci w terminie 10 dni od otrzymania przesyłki. Zwrotowi podlega wyłącznie wartość towaru, koszty opakowania i wysyłki pokrywa Kupujący. |
|
|
|
ACEROLA Z NAJWYŻSZĄ ZAWARTOŚCIĄ WITAMINY C
Acerola jest tym czego twój organizm potrzebuje najbardziej, by zwiększyć odporność na choroby.
Acerola to krzew rosnący w Ameryce Południowej, którego dojrzałymi owocami są ceglastoczerwone wiśnie, bogate w witaminę C, dużo bardziej aktywną od syntetycznej ze względu na obecność bio-flawonoidów. Jej zawartość jest 20–30 razy wyższa niż w tej samej ilości pomarańczy. Witamina C jest substancją niezwykle ważną dla ludzkiego organizmu, odpowiada bowiem za usuwanie tzw. wolnych rodników, których nadmiar powoduje przyspieszenie procesów starzenia. Acerola to ogólno-wzmacniający biologicznie aktywny dodatek do pożywienia. Owoce są zbierane w pół dojrzałym stanie, kiedy zawartość witaminy C jest największa. Uzyskuje się z niej do 95% witaminy C w postaci płynu, a następnie zamienia się na proszek, z którego przygotowywany jest koncentrat. Koncentrat Aceroly jest również bogaty w witaminę C i, zgodnie ze standardem jej zawartość wynosi 15%. Obróbka owoców pozwala nie tylko uzyskać maksymalny poziom witaminy C ale również mnóstwo pożytecznych komponentów, takich jak: witaminy A, B (tiamina, ryboflawina), magnez, kwas pantotenowy, kwas nikotynowy, potas, niacyna i inne.
WITAMINA C z aceroli: - Wzmacnia budowę naczyń krwionośnych, mięśni, ścięgien i układu kostno-stawowego - Zwiększa odporność organizmu na choroby - Ma zastosowanie w leczeniu stanów zapalnych i w okresie rekonwalescencji - Uzupełnia niedobory w stanach zwiększonego zapotrzebowania, zwłaszcza przy dużych wysiłkach fizycznych - poprawia sprawność - Chroni przed skutkami stresu - Skraca czas trwania zaziębienia czy zakażenia, aktywizuje system immunologiczny, czyli pobudza wzrost komórek odpornościowych, hamuje rozwój wirusa - Obniża ryzyko powstania alergii, zmniejsza odczyn alergiczny, ponieważ osłabia działanie histaminy - Jest antyutleniaczem, zwalcza wolne rodniki, chroni przed zmianami nowotworowymi, łagodzi niepożądane skutki radioterapii - Oddziałuje korzystnie na wzrok, hamuje rozwój zaćmy - Ułatwia pokonywanie stresu, depresji, umożliwia koncentrację - Pomaga dzieciom w okresie intensywnego wzrostu - Więcej witaminy C potrzebują osoby palące, kobiety w ciąży, w okresie karmienia piersią, stosujące środki antykoncepcyjne oraz ludzie starsi Jako naturalny środek w Brazylii, garść świeżych owoców Aceroli jest zjadana podczas gorączki i biegunki. Zyskała zastosowanie w stanach zapalnych, jest stymulantem dla wątroby i nerek, a także do wsparcia funkcji serca, jak również stosowana do leczenia ran. Wiele osób sięga po witaminę C odczuwając bóle reumatyczne lub tzw. łamanie w kościach, a nawet przy zwykłym zmęczeniu. Więcej witaminy C potrzebują osoby palące, zażywające regularnie aspirynę, "mięsożercy", diabetycy, kobiety w ciąży, w okresie karmienia piersią, stosujące środki antykoncepcyjne jak również ludzie starsi, i wszyscy, którzy piją wodę ze skorodowanych rur. Potrzebują ją przede wszystkim mieszkańcy terenów skażonych ekologicznie. Witamina C chroni przed kadmem z rur wodociągowych i przed zatruciem gazami i pyłami uprzemysłowionych miast. Witamina C z wiśni Acerola. Składniki: ekstrakt w proszku owocu aceroli z ok. 17 % naturalnej witaminy C, nośnik - maltodextrina. Sposób użycia: W zależności od zapotrzebowania, dziennie 1g proszku (ok. ½ łyżeczki) dodać do dowolnego napoju, jogurtu lub słodkich potraw. Wymieszać. Data ważności: 31.07.2015
|
|
|
|
|
|