ACEROLA - NATURALNA WITAMINA C !!! 175g.
1g. proszku Acerola = 225mg.witaminy C co stanowi 375% zalecanej dziennej dawki.
Acerola należy do owoców o najwyższej zawartości witaminy C.Już 1g.(1/2 płaskiej łyżeczki)sproszkowanego,osuszonego i zmielonego owocu wiśni acerola dostarcza organizmowi 225 mg. naturalnej witaminy C.Jest to równowartość aż 6 cytryn!!!
Dzięki wysokiej zawartości bioaktywnych substancji roślinnych i mineralnych jest łatwo przyswajalna i wielokrotnie skuteczniejsza niż syntetyczne witaminy C.
Oferowany produkt jest wytwarzany z owoców wiśni Aceroli rodzonych przez krzew zwany drzewkiem wiśniwym Antylii,osiągającym 3 metry wysokości z owocami od koloru żółto pomarańczowego po czerwony.Miąższ owocu jest miękki,soczysty i kwaśny.Świeża wiśnia łatwo psuje się,dlatego nie nadaje się do transportu.Pochodzi z Wysp Karaibskich ale rośnie również w Peru,Gujanie,Wenezueli i Meksyku.
Proszek Acerola - witamina C jest wspomagającym środkiem spożywczym,wzbogacającym codzienne pożywienie o naturalną witaminę C
Witamina C spełnia w ograniźmie człowieka istotne zadania,jak:
- uczestniczy w syntezie protein
- jest ważna dla tworzenia i utrzymania kolagenu i innych tkanek łącznych
- jest konieczna dla przyswajania wapnia,żelaza i innych substancji mineralnych
- jest niezbędna dla tworzenia niektórych enzymów i hormonów
- jest konieczna dla funkcjonowania naszych gruczołów
- jest niezbędna dla systemu immunologicznego
- pochłania wolne rodniki
- redukuje aceton(jest podstawowym antyoksydantem organizmu)
- stymuluje wzrost kory jelitowej i syntezę witaminy B
- pomaga w leczeniu ran i zapobiega krwawieniu dziąseł
- chroni przed licznymi chorobami,także zakaźnymi lub pomaga je skutecznie zwalczyć np:grypa,opryszczka,rak,białaczka,zapalenie wątroby,koklusz,ospa,artretyzm,reumatyzm,dur brzuszny.
Przyjmowanie witaminy C łagodzi objawy przeziębienia i skraca czas jego trwania.
Zdolnośc witaminy C do obniżania poziomu histaminy sprawia,ze jest ona pomocna w zapobieganiu i leczniu schorzeń alergicznych(katar sienny,pokrzywka,astma)
Witamina C wspomaga detoksykację i neutralizację wielu szkodliwych substancji.
Wiele badań potwierdza korzystne działanie witaminy C w leczeniu katarakty.
Witamina C przyjmowana po operacjach przyśpiesza powrót do zdrowia,dzięki szybszemu gojeniu się tkanek i zmniejszaniu infekcji.
Spożycie witaminy C w dużych ilościach wiąże się z rzadszymi przypadkami powstawania anormalnych komórek i uszkodzeń komórek w różnych obszarach organizmu.
Oficjalnie uważa się,że dzienne zapotrzebowanie na witaminę C wynosi 60mg.Według badacza witamin Linusa Paulinga,dwukrotnego laureata nagrody Nobla to kompletne nieporozumienie.Stwierdził on,że taka ilość może wystarczyć by jedynie zapobiec szkorbutowi.Nadmiar witaminy C samoczynnie wydalany jest z organizmu i nie można tutaj mówić o jakomkolwiek przedawkowaniu w przypadku naturalnej witaminy C.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA :W 100G 1200kj(282kcal) W 1 PORCJI(1g) 12kj(2,8kcal)
BIAŁKO: 1,5g 0g
WĘGLOWODANY: 68g 0g
TŁUSZCZE: 0,5g 0g
WITAMINA C: 22,5g 225mg.
DLA NAS LICZY SIE JAKOŚĆ!!!!!!
Acerola sprzedawana przez nas posiada najwyższą zawartość witaminy C.Jest to 22,5g.witaminy C w 100g proszku Acerola!!!!!
POLECAMY TAKŻE: