Czy wiesz że… Acerola, zwana również wiśnią z Barbados, wiedzie prym wśród owoców pod względem zawartości witaminy C. Jeden owoc aceroli ma tyle witaminy C co kilogram cytryn! Acerola pochodzi z wysp karaibskich i Ameryki Środkowej. Przypuszcza się, że Indianie z wysp karaibskich przenosili nasiona lub rośliny podczas migracji pomiędzy wyspami i używali acerolę już w czasach prekolumbijskich.
W owocach znajdziemy niemałą ilość prowitaminy A oraz tiaminę (witamina B1), ryboflawinę (witamina B2), niacynę (Witamina PP), wapń, fosfor i żelazo.
Owoce aceroli to nieocenione źródło naturalnej, lewoskrętnej witaminy C, która jest wykorzystywana w sokach, suplementach diety najwyższej jakości. Witamina C to także silny antyoksydant, który nawilża i uelastycznia skórę i przeciwdziała jej starzeniu.
Pojemność netto: 250 ml
Skład: sok z owoców aceroli. Bez konserwantów. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Przed użyciem wstrząsnąć. Osad jest zjawiskiem naturalnym. Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.
Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem