Bogata w odżywcze łatwo strawne białko i tłuszcz, zupełnie wyjątkowa Acana Sport & Agility przygotowana jest z najlepszych mięsnych składników (60%) włączając w to świeżego kurczaka i całe jajka z lokalnych farm oraz świeżego łososia z Vancouver (bogate źródło EPA, DHA kwasów tłuszczowych omega-3), które są dostarczane świeże każdego dnia, nigdy nie używa się do produkcji składników mrożonych czy w inny sposób konserwowanych.
Acana Sport & Agility jest skomponowana zgodnie z normami żywieniowymi AAFCO dla wszystkich trybów życia.
60% Regionalnych Składników Mięsnych
20% Regionalnych Owoców i Warzyw
20% Owsa i Brązowego Ryżu
Zalety stosowania:
- Świeże regionalne składniki
Pochodzące z lokalnych farm kurczaki, całe świeże jaja oraz pacyficzny łosoś są dostarczane świeże, bez konserwantów i wprost kipią od wysokoodżywczego białka i tłuszczów.
- Omega-3 ze świeżych kanadyjskich łososi
Świeży pacyficzny łosoś jest doskonałym źródłem nieprzetworzonych kwasów omega-3 (DHA, EPA), które są niezmiernie ważne w diecie dla wszystkich psów
- Dużo białka, mało węglowodanów
Wysoka zawartość łatwo przyswajalnych białek zwierzęcych i niska węglowodanów, najlepiej oddaje proporcje naturalnego pożywienia i potrzeb dorosłych psów.
- Oceaniczne wodorosty i preriowe zioła
Ręcznie zbierane wodorosty, algi i morszczyn pęcherzykowaty oraz owoce jałowca i korzeń łopianu są naturalnym źródłem przeciwutleniaczy i absorbentów toksyn.
- Parowany Owies - węglowodany o niskim indeksie glikemicznym
Parowany owies jest bogatym źródlem węglowodanów uwalniających glukozę do krwi powoli, utrzymując stały, zbilansowany poziom dostarczanej energii.
- Wysokoenergetyczna Zawartość
Najwyższej jakości składniki odżywcze pochodzące z hodowanych na wolnym wybiegu kurczaków, swieżych jaj i pacyficznych łososi dostarczają energii do ciągłego wysiłku fizycznego.
Skład:
dehydratyzowane mięso z kurczaka (40%), owies, tłuszcz z kurczaka (konserwowany mieszaniną tokoferoli i rozmarynem), groszek, świeże mięso z kurczaka, brązowy ryż, świeże mięso z łososia, świeże całe jaja, wątróbka z kurczaka, olej z łososia, lucerna, dynia, kurza chrząstka (naturalne źródło glukozaminy i chondroityny), włókno babki płesznik, jabłka, marchewka, zielona rzepa, żurawina wielkoowocowa, świdośliwa olcholistna, morskie wodorosty (morszczyn pęcherzykowaty, algi czerwone), korzeń łopianu, korzeń prawoślazu, jagody jałowca, kozieradka, nasiona kopru, dzięgiel litwor, rokitnik zwyczajny, korzeń cykorii, pokrzywa, liść czerwonej maliny, ostropest, liść mięty pieprzowej, kwiat nagietka, rumianku + witaminy i minerały.