DATA WAŻNOŚCI
|
ZAWSZE AKTUALNA
|
KONTAKT
|
BEZPŁATNA INFOLINIA Sklep Zielarsko Medyczny TWOJE ZDROWIE Agnieszka Gajda ul. Młynarska 69 62-800 Kalisz [zasłonięte]@poczta.fmtel. 062 [zasłonięte] 76 659 kom. 0501 [zasłonięte] 72 40
|
KONTO
|
mBANK 59 1140 [zasłonięte] 200400 3[zasłonięte]202 37 1429
|
KOSZTY WYSYŁKI
|
Przesyłka priorytetowa 10,50 zł
Przesyłka pobraniowa priorytetowa 14,00zł
|
MOJE AUKCJE
|
|
ULUBIONE
|
|
|
Twoje Zdrowie naturalnie ...
produkt: liofilizowane jagody acai 50g
Opis:
Poznaj jagody Açaí, w moc których wierzą światowej sławy sportowcy i ludzie dbający o zdrowie. Açaí występują na szczytach drzew nad brzegiem Amazonki i są prawdziwym darem od Matki Natury.
Badania laboratoryjne wykazały, że Açaí to bogate źródło antyoksydantów tj. antocyjanów, które występują w czerwonym winie. Ponadto, Açaí zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, a proporcja tych kwasów jest taka jak w oliwie z oliwek. Açaí dodaje nie tylko energii, ale również pobudza umysł.
Najważniejsza rola Acai:
- podwyższa energię,
- poprawia trawienie,
- polepsza samopoczucie,
- pomaga w łatwym zasypianiu,
- wzmacnia układ odpornościowy,
- poprawia wygląd skóry,
- powoduje młodzieńczy wygląd,
- oczyszcza z toksyn,
- polepsza krążenie krwi,
- wspomaga pracę serca.
Uważa się, że antocyjany w czerwonym winie przyczyniają się do francuskiego paradoksu, tj. we Francji występuje najmniejsza zachorowalność na choroby serca spośród wszystkich zachodnich krajów, mimo palenia i diety z dużą zawartością kwasów nasyconych i cholesterolu.
Açaí to połączenie diety śródziemnomorskiej i francuskiej czyli więcej antyoksydantów niż w czerwonym winie i zawartość kwasów tłuszczowych takich jak w oliwie z oliwek.
Acai to owoc pomagający w zmniejszeniu wagi, oczyszcza organizm z toksyn, dodaje skórze zdrowego i młodego wyglądu. Jego udowodnione działanie to znaczące spowolnienie procesów starzenia oraz wzmocniona odporność. Poprawia koncentrację, reguluje poziom cholesterolu. Pomaga w łatwym zasypianiu, wspiera układ krążenia, poprawia sprawność seksualną i układ immunologiczny (odpornościowy).
Stosowanie: Açai dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem albo szejkiem mleczno-owocowym. Łatwo rozpuszcza się w płynach.
Składniki odżywcze |
w 100g
|
w porcji 10g
|
% GDA* w 10g
|
Kalorie
|
607 kcal
|
60,7 kcal
|
-
|
Tłuszcz
|
44,50 g
|
4,45 g
|
-
|
Kwasy omega-9
|
26,88 g
|
2,69 g
|
|
Kwasy omega-6
|
4,57 g
|
0,46 g
|
-
|
Kwasy omega-3
|
0,35 g
|
0,04 g
|
-
|
Cholesterol
|
0,00 g
|
0,00 g
|
-
|
Węglowodany
|
41,00 g
|
4,10 g
|
-
|
Białko
|
8,60 g
|
0,86 g
|
-
|
Sód
|
64,00 mg
|
6,40 mg
|
-
|
Wapń
|
263,00 mg
|
26,30 mg
|
3,29
|
Żelazo
|
4,20 mg
|
0,42 mg
|
3,00
|
Witamina A
|
3 231,00 mcg
|
323,10 mcg
|
40,39
|
* Wskazanym Dziennym Spożyciu
Produkt nowy, odpowiednio przechowywany z długim terminem ważności.
|
|