Skład: sproszkowane, liofilizowane jagody Acai
Poznaj jagody Açaí, w moc których wierzą światowej sławy sportowcy i ludzie dbający o zdrowie. Açaí występują na szczytach drzew nad brzegiem Amazonki i są prawdziwym darem od Matki Natury.
Badania laboratoryjne wykazały, że Açaí to bogate źródło antyoksydantów tj. antocyjanów, które występują w czerwonym winie. Ponadto, Açaí zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, a proporcja tych kwasów jest taka jak w oliwie z oliwek. Açaí dodaje nie tylko energii, ale również pobudza umysł.
Uważa się, że antocyjany w czerwonym winie przyczyniają się do francuskiego paradoksu, tj. we Francji występuje najmniejsza zachorowalność na choroby serca spośród wszystkich zachodnich krajów, mimo palenia i diety z dużą zawartością kwasów nasyconych i cholesterolu.
Açaí to połączenie diety śródziemnomorskiej i francuskiej czyli więcej antyoksydantów niż w czerwonym winie i zawartość kwasów tłuszczowych takich jak w oliwie z oliwek.
Acai to owoc pomagający w zmniejszeniu wagi, oczyszcza organizm z toksyn, dodaje skórze zdrowego i młodego wyglądu. Jego udowodnione działanie to znaczące spowolnienie procesów starzenia oraz wzmocniona odporność. Poprawia koncentrację, reguluje poziom cholesterolu.
Stosowanie: Açai dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem albo szejkiem mleczno-owocowym. Łatwo rozpuszcza się w płynach.
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.