|
Do zakupu otrzymujesz GRATIS:
- Długopis firmowy lub pill box zamykany pojemnik z przegródkami na tabletki
- Naturalną przyprawę do potraw bez chemii
- Ulotka informacyjna dot. zakupionych suplementów,
- Kolorowy, bogato ilustrowany katalog ABC Produktów CaliVita (wersja elektroniczna na życzenie)
- Kuracja oczyszczająca (wydrukowana) z toksyn, pasożytów i grzybicy dla dorosłych i dzieci (na życzenie)
- Konsultacje i porady
* otrzymujesz po 1 szt gratisów z naszych aukcji bez względu na ilość zakupów
|
Sok z jagody Acai (acai berry) 100% sok bez dodatku innych owoców lub dodatków smakowych
Producent CaliVita International USA
Jagody Acai pozyskiwane z dziewiczej dżungli Brazylijskiej
Sok Acai CaliVity pozyskiwany jest tylko z upraw ekologicznych
Certyfikat BIO
Jednostka certyfikująca w USA: Organic Certifiers, USA - nr US-BIO-635.
Jednostka certyfikująca w Polsce: Centrum Jakości AgroEko, Warszawa - nr PL-EKO-09
Organic Acai prosto z ekologicznych upraw
Produkt spełnia rygorystyczne wymagania produkcji organicznej, w której to radykalnie ogranicza się stosowanie wszelkich chemicznych środków ochrony roślin, nawozów syntetycznych oraz substancji pomagających w przetwarzaniu.
!!! Sok Acai CaliVity jest gęsty, esencjolany z wyczuwalnymi pesteczkami, których jagoda acai zawiera najwięcej. Ponieważ jagoda acai w smaku nie jest pyszna w przeciwnieńswie do naszej rodzimej jagody lub np. borówki amerykańskiej, w Brazylii jagody acai przetwarza się zazwyczaj na soki, desery lub musy owocowe.
!!! Przetwory z acai to połączenie smaku i koloru jagodowo-czekoladowego.
!!! Zobacz jak wygląda nasz sok - prawdziwy sok CaliVita - bez dodatków smakowych, bez konserwantów, bez dodatku innych soków czy wody. Sok Acai CaliVity to 100% sok - gęsty, mętny i smaczny. A ten po prawej to sok dostępny na naszym rynku innej firmy. Jak widać kolorem przypomina czerwone wino, jest klarowny, bez jakichkolwiek cząstek jagody choćby najmniejszych. Do tego smak ... coś okropnego - cierpki, wodnisty, nie przypominający w ogóle smakiem jagody.
!!! Jagoda acai zawiera cały szereg kwasów tłuszczowych jest ich 29 w tym kwasy 6 i 9. Zawartość kwasów tłuszczowych w jagodzie acai porównuje się do zawartości oliwy w oliwkach!
!!! W naszym soku CaliVity znajdziesz tłuszczyk po nalaniu do szklanki - można zauważyć pływające "tłuste oczka" - zdrowe nienasycone kwasy tłuszczowe, których w jagodzie acai jest ogrom. Tego w innych sokach nie uświadczysz.
Wybór należy do Ciebie! Oczywiście możesz kupić 0,5-1 litrowy sok acai za kilkanaście lub kilkadziesiąt złotych, ale czy warto kupować kota w worku? Tutaj przecież chodzi o zdrowie.
Jagoda acai zawiera najdoskonalszą strukturę biała jaka istnieje w przyrodzie! Czy wiesz, że niemowlęta w rejonie Amazonii karmione są sokiem acai jeśli matka nie może karmić piersią?
Charakterystyczne właściwości soku acai CaliVita
- duża zawartość antyoksydantów
- poprawia witalność - ogromna ilość składników odżywczych
- bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych
- bogactwo witamin i minerałów,
- bogactwo aminokwasów (arginina, metionina, tyrozyna, tryptofan, leucyna, treonina, lizyna, histydryna, glicyna oraz inne.
- Jagoda acai zawiera najdoskonalszą strukturę biała jaka istnieje w przyrodzie!
- poprawia przemianę materii, wspomaga odchudzanie(działa jak błonnik)
- bardzo duża zawartość kwasu elagowego
Komu polecamy?
- wszystkim osobom poszukującym silnego wsparcia antyoksydacyjnego,
- osobom dbającym o figurę, urodę i kondycję
- wszystkim osobom chcącym wspomóc funkcjonowanie układu odpornościowego,
- osobom narażonym na codzienny stres,
- mieszkańcom dużych aglomeracji,
- osobom preferującym suplementy w płynie,
- osobom odżywiającym się nieracjonalnie.
Butelka szklana czy plastikowa?
Wielu sprzedawców promuje teorię, że ich sok jest najlepszy, ponieważ sprzedawany jest w szklanej butelce. Dlaczego żaden z nich nie wspomni, że tak naprawdę soki przelewane są do szklanych butelek na miejscu np. w Polsce. Soki transportowane są na statkach w mega kadziach wytwarzanych z metalu. Po przypłynięciu do portu soku są ponownie pasteryzowane w celu zabicia grzybów i bakterii, które mogą znajdować się w kadzi, a które stwarzają zagrożenie dla zdrowia. Takie soki w efekcie pasteryzowane są co najmniej 2 razy, a jak wiemy pasteryzacja niszczy nie tylko grzyby i bakterie, ale też to co sok ma najcenniejszego - witaminy, minerały, aminokwasy czy enzymy! Soki transportowane bezpiśrednio z USA do Europy w butelkach byłby 2x droższe niż nasz sok z CaliVity, ponieważ transport jest kosztowny. Soki w szklanych butelkach nie dość, że są bardzo ciężkie to jeszcze ich transport jest bardzo niebezpieczny ze względu na duże ryzyko uszkodzeń i strat. Dlatego firmy, które uparcie twierdzą, że ich sok jest naj bo ze szklanej butelki nie ujawniają szczegółów.
Dlaczego CaliVita postawiła na plastikowe butelki?
Po 1. Wszystkie butelki CaliVity, w których znajdują się soki należą do najbezpiecznejszego i najbardziej przyjaznego środkowisku tworzywa. Na spodzie butelki znajduje się symbol "2" świadczący o powyższym. Jak dotąd nie wytworzono plastiku bezpieczniejszego dla zdrowia i środkowiska, w którym znajdują się suplementy i produkty żywieniowe.
Po 2. CaliVita rozlewa soki w USA. Butelki bezpośrednio ze Stanów transportowane są do Europy i na cały świat. Są lekkie, dzięki czemu ograniczamy koszty transportu i bezpieczne. Nie ma możliwości zniszczenia opakowania, przez co straty logostyczne są minimalne.
Po 3. Firma unika pasteryzacji tutaj w Europie, ponieważ soki nie są już otwierane czy przelewane na miejscu jak to ma miejsce w przypadku soków innych firm.
Dlaczego właśnie Organic Acai CaliVita®
Badanie przeprowadzone przez naukowców z University of Newcastle w Anglii wykazało, że rośliny uprawiane na farmach ekologicznych zawierają więcej cennych witamin i antyoksydantów, które wspierają funkcje fizjologiczne organizmu! Co więcej, organiczne produkty mają wyższą zawartość składników mineralnych, takich jak np. żelazo.
Dlaczego tak się dzieje? W uprawach ekologicznych znacząco ogranicza się używanie nawozów sztucznych, pestycydów oraz innych chemicznych środków ochrony roślin i przyspieszających wzrost oraz rozwój, przez co proces dojrzewania trwa dłużej, a witaminy i składniki mineralne mają więcej czasu na zgromadzenie się w roślinie.
Ponadto ekologiczny sposób uprawy chroni glebę i jest przyjazny dla środowiska.
Owoce acai (czytaj: asai) – Euterpe oleracea – występujące endemicznie w deszczowych lasach Amazonii to sensacyjne odkrycie ostatnich lat. Od kiedy okazało się, że miejscowi mieszkańcy (tubylcy) używają tego owocu od wieków zarówno w tradycyjnych kuracjach, jak i w codziennej diecie, naukowcy na całym świecie badają pozytywny wpływ owoców acai na organizm człowieka.
Rewelacyjny antyoksydant
Acai zawiera kilka różnych rodzajów antyoksydantów. Jednymi z nich są antocyjany, które zapewniają jagodzie acai intensywną, purpurową barwę. Kolejnym jest kwas elagowy, którego nazwę warto zapamiętać, gdyż jest to cenny składnik roślinny, będący przedmiotem wielu ostatnich badań naukowych. Jagody acai zawierają również znaczne ilości fitosteroli.
Oprócz składników antyoksydacyjnych acai to prawdziwa witaminowa bomba! Zawiera witaminę B1 (tiamina), B2 (ryboflawina), niacynę, a także witaminę C oraz E. Te dwie ostatnie także mają działanie antyoksydacyjne! Owoce Acai to również cenne źródło składników mineralnych: żelaza, potasu, fosforu, wapnia oraz aminokwasów.
Właściwości antyoksydacyjne owoców acai są jednymi z ich najbardziej zadziwiających cech. Okazuje się bowiem, że wśród wszystkich owoców to właśnie jagody acai posiadają najwyższy wskaźnik ORAC, określający zdolność do pochłaniania reaktywnych form tlenu. Antyoksydanty pełnią kluczową rolę w walce ze stresem oksydacyjnym – hamują bowiem procesy utleniania i powstawania wolnych rodników, które tworzą się w naszym organizmie na skutek stresu, palenia tytoniu, przyjmowania niektórych leków czy spożywania zanieczyszczonej żywności. Wolne rodniki uszkadzają komórki, przez co niekorzystnie wpływają na funkcjonowanie organizmu i przyspieszają procesy starzenia. To dlatego jagody acai mogą okazać się genialną bronią w walce z wolnymi rodnikami!
Cenny składnik diety
Dzięki swoim niezwykłym właściwościom jagody acai stanowią cenny, podstawowy składnik diety mieszkańców Amazonii. Ich korzystne właściwości potwierdzają również coraz to nowsze badania naukowe. A to z pewnością nie koniec, gdyż świat zachodni odkrył jagodę acai stosunkowo niedawno, a jej kariera dopiero rozpoczyna się!
Ze swoimi niezwykłymi właściwościami antyoksydacyjnymi i odżywczym wpływem na organizm, jagoda acai w pełni zasługuje na miano super owocu! Nam udało się jej cenne właściwości zamknąć w butelce i dziś prezentujemy suplement diety Organic Acai zawierający w składzie 100% soku z jagód acai, pochodzących z organicznych (ekologicznych) upraw, poświadczony certyfikatem! Organic Acai ma naturalny, egzotyczny smak i zapach, a jego formuła sprawia, że jest niezwykle łatwy w dawkowaniu dla całej rodziny! Nie zawiera dodatku cukru, konserwantów, barwników ani aromatów.