ACAI + GUARANA
NOWOŚĆ NA RYNKU
Kapsułki - 90 szt. w super cenie !!!!!
JEDYNE TAKIE POŁĄCZENIE – WYSOKOWARTOŚCIOWA GUARANA ZE STARANNIE WYSELEKCJONOWANYCH ZIAREN, PRAŻONA WEDŁUG NORM TRADYCYJNEJ MEDYCYNY INDIAŃSKIEJ ORAZ ACAI Z WYSOKĄ ZAWARTOŚCIĄ ANTYOKSYDANTÓW – SĄ TYM CZEGO POTRZEBUJE TWÓJ ORGANIZM BY CZUĆ SIĘ PEŁNYM ENERGII, SIŁY I ZDROWIA.
Skład: 250 mg 100% czystego proszku Acai, 250 mg 100% czystego proszku Guarany z 4% przyjazną i naturalną dla organizmu kofeiną, kapsułka żelatynowa
Opakowanie – 90 kapsułekDawkowanie: 2-3 kapsułki dziennie. Połknąć, popijając.
Data ważności: 04.2015r.
PRODUCENT: AMAZONAS Naturprodukte GmbH
Oferowane produkty pochodzą z upraw ekologicznych, które są w pełni naturalnie pozyskiwane.
Produkty te charakteryzują się najwyższą jakością (brak środków chemicznych) są we właściwy sposób zbierane, obrabiane i przechowywane. Wiedza ta jest wynikiem wieloletnich kontaktów z autorytetami z dziedziny medycyny naturalnej, ludnością tubylczą, która od tysięcy lat korzysta z dobrodziejstwa tych roślin.
Uprawy te są pod stałą kontrolą.
Na wszystkie produkty firma posiadamy wymagane certyfikaty.
Firma Amazonas zaopatruje w Guaranę sportowców w Europie m. in. zaopatrywała kadrę olimpijską Niemiec.
GUARANA – NATURALNE ŹRÓDŁO WITALNOŚCI
Guarana - naturalny stymulant
Gaurana należy do grupy substancji, działające stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy. Powodują wydzielanie hormonów i neuroprzekaźników (np. adrenaliny czy dopaminy) co objawia się zwiększeniem wydolności psychicznej i fizycznej oraz euforią. Działa analeptycznie. Uwrażliwia na lepszy odbiór składników stymulujących receptory dopaminy. Pobudza ośrodkowy układ nerwowy oraz ośrodki wegetatywne: oddechowy, naczynioruchowy i nerwu błędnego. Pobudza równomiernie korę mózgową (zwiększa sprawność myślenia, znosi zmęczenie psychiczne i fizyczne). Przyśpiesza przemianę materii, zwiększając zapotrzebowanie na tlen. Zmniejsza napięcie mięśni gładkich naczyń krwionośnych. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Działa moczopędnie. Wchłania się dobrze z przewodu pokarmowego i po zmetabolizowaniu wydala się z moczem. Stosowana w ostrym zatruciu alkoholem, atropiną, w zapaści w przebiegu chorób zakaźnych, niedociśnieniu, stanach wyczerpania fizycznego i umysłowego.
DZIAŁANIE:
Inaczej niż kawa GUARANA nie powoduje nerwowości lecz działa na ciało i umysł łagodnie orzeźwiająco.
Jej substancja aktywna, kofeina (zwana również guaranina) ze względu na dużą ilość garbników i włókien wchłaniana jest przez organizm bardzo powoli i w nieszkodliwy sposób.
Działanie stymulujące utrzymuje się około 6 godzin nie powodując skutków ubocznych.
Dla kogo Guarana jest odpowiednia ?
Guarana jest idealna dla wszystkich, którzy nie tolerują kawy, a jednocześnie nie chcą zrezygnować ze stymulującego działania kofeiny.
Dla osób wykonujących zawody z dużym czynnikiem stresu, które chciałyby w sposób naturalny podwyższyć swoją wydajność.
WSKAZANA PRZY:
• obniżeniu energii życiowej
• osłabieniu potencji
• osłabieniu odporności
• zmęczeniu psychicznym i fizycznym
• zaburzeniu koncentracji, pamięci
• bólach głowy, migrenach
• zaburzeniu krążenia na tle niedociśnienia
• zawrotach głowy
• w okresie rekonwalescencji po ciężkich chorobach, operacjach
• stanach depresyjnych
• podatności na przeziębienia
• wysokim poziomie cholesterolu we krwi
• rozstroju żołądka
• otyłości, cellulicie
• dla podwyższenia ciśnienia krwi
• w stanach wyczerpania, znużenia, senności oraz gdy zachodzi potrzeba wykonywania odpowiedzialnych czynności jak np. prowadzenie pojazdu przez całą noc
ACAI – NATURALNA OCHRONA KOMÓREK
Acai (Euterpe olerace), jest małą, ciemnoczerwoną do czarnego koloru jagodą, która rośnie w kiściach na wysokości ok. 25 metrów na palmie ACAI. Owoc składa się w ok. 80 % z jednego nasiona.
Palmy ACAI, których kiście mogą zawierać do 6 kg owocu, rosną przede wszystkim w dolnej Amazonii (północna Brazylia) w stanie Pará.
Owoce ACAI są małymi jagodami w kolorze ciemnoczerwonym aż do czarnego. Rosną na wysokości ok. 25m na palmach Acai. Zbiory są bardzo uciążliwe. Ludność tubylcza wspina się po cienkich drzewach do góry, obcina tam kiście z owocami i „przewiesza się” na następną palmę.
Już od bardzo dawna pożywny sok z owoców Acai zaliczany był do ważnych składników pożywienia ludności z obszarów Amazonii. W brazylijskich Fitness Studiach i Barach nie można już sobie ich wyobrazić bez Acai. Nawet przy dietach nie może zabraknąć tych owoców z powodu wysokiej zawartości składników odżywczych. Również nasiona owoców Acai mają wielorakie zastosowanie. Jako nasiona, w karmie dla zwierząt a nawet jako biżuteria i ozdoby. Handel Acai stał się w międzyczasie znaczącym źródłem dochodów Brazylii. Tendencja jest wzrastająca co oferuje szczególnie małym producentom / rolnikom pewne zatrudnienie i dochody. Podczas gdy zbiory owoców nie wyrządzają palmie Acai żadnych szkód, to pozyskiwanie tzw. „Palmito“ (szpik/miąższ znajdujący sie wewnątrz młodych pędów palmy) powoduje ścinanie całego drzewa.
Poprzez kupno owoców Acai i rezygnację z serc palmy tzw. „Palmito“, przyczyniamy się wszyscy do zachowania tak wartościowych palm Acai.
Jagody Acai zaliczane są z punktu ekologicznego i odżywczo-fizjologicznego do najwartościowszych skarbów regionu Amazonii. Z powodu wyjątkowego zbioru składników w owocach Acai, owoc ten staje się popularny i modny w Europie jako ”Top- środek spożywczy” bazując na wysokim udziale składników odżywczych i dużym działaniu antyoxydantów.
Co to jest ORAC ?
Oxygen Radical Absorbance Capacity - jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy.
Wg tej metody naukowcy porównali w roku 2004 ok. 100 produktów spożywczych.
Acai doszło w roku 2006.
Jednostką pomiaru w tej metodzie to Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).
Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników.
Acai ma 1027 ORAC.
Więcej wykazują tylko niektóre przyprawy (cynamon, goździki, oregano) i czekolada do pieczenia. Te środki spożywcze są jednak rzadko przez kogoś spożywane w dużych ilościach.
Aby osiągnąć dziennie 7.000 ORAC (wg amerykańskiej FDA aby zneutralizować wolne rodniki ) wystarczy spożyć 6,8g ACAI.
Acai zawiera witaminy B1, B2, B3, witaminy E, C, Fosfor, Wapń, Potas, Żelazo, Białko, nienasycone kwasy tłuszczowe - Omega 6, Omega 9.
Acai jest najbogatszym źródłem kwasu elagowego.
Kwas elagowy jest bardzo silnym antyutleniaczem, posiada potężny potencjał antynowotworowy, ma zdolność hamowania mutacji komórek DNA, wywołuje obumieranie komórek nowotworowych i ma zdolności blokowania enzymów, powodujących przerzuty komórek nowotworowych. Kwas elagowy ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe.
Acai zawiera następujące składniki:
- AMINOKWASY: jagody Acai zawierają najdoskonalsze połączenie aminokwasów, takich, jak; tryptofan, leucyna, treonina, izoleucyna, lizyna, metionina, cystyna, fenylanina, tyrozyna, valina, arginina, histydryna, alanina, kwas glutaminowy, glicyna i inne.
- FITOSTEROLE: beta-sitosterol to najważniejszy sterol roślinny, jaki znaleziono w jagodach Acai.
- ANTYOKSYDANTY: działają ochronnie na komórki, zapobiegając ich uszkodzeniu przez wolne rodniki.
Owoce Acai zawierają wyjątkowo dużą część antyoxydancyjnych Antocyjanów (zaliczane do związków flawonowych - flawonoidów), które występują również w czerwonym winie.
Z powodu fizycznego i psychicznego przeciążenia, złego odżywiania, nadużywania alkoholu i palenia papierosów powstają w dużych ilościach wolne rodniki, które zakłócają pracę naszego systemu immunologicznego i mogą przyspieszyć proces starzenia. Antyoxydanty pomagają zneutralizować wolne rodniki.
Właściwości Acai:
- odmładzające
- przeciwnowotworowe
- polepsza pracę układu krążenia
- przyspiesza metabolizm tłuszczu
- zmniejsza poziom cholesterolu
- ochrania prostatę
- zmniejsza objawy alergii
- wzmocnia układ odpornościowy
- poprawia działania układu trawiennego i wydalniczego
- lepsza koncentracja
- lepszy sen i regeneracja sił
- oczyszczenie i detoksykacja organizmu
OBECNIE HIT W USA.
WIĘKSZOŚĆ AKTORÓW AMERYKAŃSKICH STOSUJE CODZIENNIE ACAI W CELU WZMOCMIENIA ORGANIZMU, LEPSZEJ KONCENTRACJI ORAZ OCHRONY PRZECIWNOWOTWOROWEJ.
Opakowanie – 90 kapsułek
Dawkowanie: 2-3 kapsułki dziennie. Połknąć, popijając.