Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ACAI + GUARANA ( KAPS. 90 SZT.) SUPER CENA !!!!!

06-03-2012, 19:38
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 40 zł      Aktualna cena: 40 zł     
Użytkownik renata3cz
numer aukcji: 2096615784
Miejscowość Radomyśl Wielki
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 2    Wyświetleń: 65   
Koniec: 03-03-2012 17:05:37
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ACAI + GUARANA

NOWOŚĆ NA RYNKU


Kapsułki - 90 szt. w super cenie !!!!!


JEDYNE TAKIE POŁĄCZENIE – WYSOKOWARTOŚCIOWA GUARANA ZE STARANNIE WYSELEKCJONOWANYCH ZIAREN, PRAŻONA WEDŁUG NORM TRADYCYJNEJ MEDYCYNY INDIAŃSKIEJ ORAZ ACAI Z WYSOKĄ ZAWARTOŚCIĄ ANTYOKSYDANTÓW – SĄ TYM CZEGO POTRZEBUJE TWÓJ ORGANIZM BY CZUĆ SIĘ PEŁNYM ENERGII, SIŁY I ZDROWIA.


Skład: 250 mg 100% czystego proszku Acai, 250 mg 100% czystego proszku Guarany z 4% przyjazną i naturalną dla organizmu kofeiną, kapsułka żelatynowa

Opakowanie – 90 kapsułek
Dawkowanie: 2-3 kapsułki dziennie. Połknąć, popijając.

Data ważności: 30.10.2013r.


PRODUCENT: AMAZONAS Naturprodukte GmbH

Oferowane produkty pochodzą z upraw ekologicznych, które są w pełni naturalnie pozyskiwane.

Produkty te charakteryzują się najwyższą jakością (brak środków chemicznych) są we właściwy sposób zbierane, obrabiane i przechowywane. Wiedza ta jest wynikiem wieloletnich kontaktów z autorytetami z dziedziny medycyny naturalnej, ludnością tubylczą, która od tysięcy lat korzysta z dobrodziejstwa tych roślin.

Uprawy te są pod stałą kontrolą.

Na wszystkie produkty firma posiadamy wymagane certyfikaty.

Firma Amazonas zaopatruje w Guaranę sportowców w Europie m. in. zaopatrywała kadrę olimpijską Niemiec.


GUARANA – NATURALNE ŹRÓDŁO WITALNOŚCI


Guarana - naturalny stymulant

Gaurana należy do grupy substancji, działające stymulująco na ośrodkowy układ nerwowy. Powodują wydzielanie hormonów i neuroprzekaźników (np. adrenaliny czy dopaminy) co objawia się zwiększeniem wydolności psychicznej i fizycznej oraz euforią. Działa analeptycznie. Uwrażliwia na lepszy odbiór składników stymulujących receptory dopaminy. Pobudza ośrodkowy układ nerwowy oraz ośrodki wegetatywne: oddechowy, naczynioruchowy i nerwu błędnego. Pobudza równomiernie korę mózgową (zwiększa sprawność myślenia, znosi zmęczenie psychiczne i fizyczne). Przyśpiesza przemianę materii, zwiększając zapotrzebowanie na tlen. Zmniejsza napięcie mięśni gładkich naczyń krwionośnych. Pobudza wydzielanie soku żołądkowego. Działa moczopędnie. Wchłania się dobrze z przewodu pokarmowego i po zmetabolizowaniu wydala się z moczem. Stosowana w ostrym zatruciu alkoholem, atropiną, w zapaści w przebiegu chorób zakaźnych, niedociśnieniu, stanach wyczerpania fizycznego i umysłowego.

DZIAŁANIE:

Inaczej niż kawa GUARANA nie powoduje nerwowości lecz działa na ciało i umysł łagodnie orzeźwiająco.

Jej substancja aktywna, kofeina (zwana również guaranina) ze względu na dużą ilość garbników i włókien wchłaniana jest przez organizm bardzo powoli i w nieszkodliwy sposób.

Działanie stymulujące utrzymuje się około 6 godzin nie powodując skutków ubocznych.

Dla kogo Guarana jest odpowiednia ?

Guarana jest idealna dla wszystkich, którzy nie tolerują kawy, a jednocześnie nie chcą zrezygnować ze stymulującego działania kofeiny.

Dla osób wykonujących zawody z dużym czynnikiem stresu, które chciałyby w sposób naturalny podwyższyć swoją wydajność.

WSKAZANA PRZY:

• obniżeniu energii życiowej

• osłabieniu potencji

• osłabieniu odporności

• zmęczeniu psychicznym i fizycznym

• zaburzeniu koncentracji, pamięci

• bólach głowy, migrenach

• zaburzeniu krążenia na tle niedociśnienia

• zawrotach głowy

• w okresie rekonwalescencji po ciężkich chorobach, operacjach

• stanach depresyjnych

• podatności na przeziębienia

• wysokim poziomie cholesterolu we krwi

• rozstroju żołądka

• otyłości, cellulicie

• dla podwyższenia ciśnienia krwi

• w stanach wyczerpania, znużenia, senności oraz gdy zachodzi potrzeba wykonywania odpowiedzialnych czynności jak np. prowadzenie pojazdu przez całą noc


ACAI – NATURALNA OCHRONA KOMÓREK

Acai (Euterpe olerace), jest małą, ciemnoczerwoną do czarnego koloru jagodą, która rośnie w kiściach na wysokości ok. 25 metrów na palmie ACAI. Owoc składa się w ok. 80 % z jednego nasiona.

Palmy ACAI, których kiście mogą zawierać do 6 kg owocu, rosną przede wszystkim w dolnej Amazonii (północna Brazylia) w stanie Pará.

Owoce ACAI są małymi jagodami w kolorze ciemnoczerwonym aż do czarnego. Rosną na wysokości ok. 25m na palmach Acai. Zbiory są bardzo uciążliwe. Ludność tubylcza wspina się po cienkich drzewach do góry, obcina tam kiście z owocami i „przewiesza się” na następną palmę.


Już od bardzo dawna pożywny sok z owoców Acai zaliczany był do ważnych składników pożywienia ludności z obszarów Amazonii.
W brazylijskich Fitness Studiach i Barach nie można już sobie ich wyobrazić bez Acai. Nawet przy dietach nie może zabraknąć tych owoców z powodu wysokiej zawartości składników odżywczych. Również nasiona owoców Acai mają wielorakie zastosowanie. Jako nasiona, w karmie dla zwierząt a nawet jako biżuteria i ozdoby.

Handel Acai stał się w międzyczasie znaczącym źródłem dochodów Brazylii. Tendencja jest wzrastająca co oferuje szczególnie małym producentom / rolnikom pewne zatrudnienie i dochody. Podczas gdy zbiory owoców nie wyrządzają palmie Acai żadnych szkód, to pozyskiwanie tzw. „Palmito“ (szpik/miąższ znajdujący sie wewnątrz młodych pędów palmy) powoduje ścinanie całego drzewa.

Poprzez kupno owoców Acai i rezygnację z serc palmy tzw. „Palmito“, przyczyniamy się wszyscy do zachowania tak wartościowych palm Acai.

Jagody Acai zaliczane są z punktu ekologicznego i odżywczo-fizjologicznego do najwartościowszych skarbów regionu Amazonii. Z powodu wyjątkowego zbioru składników w owocach Acai, owoc ten staje się popularny i modny w Europie jako ”Top- środek spożywczy” bazując na wysokim udziale składników odżywczych i dużym działaniu antyoxydantów.

Co to jest ORAC ?

Oxygen Radical Absorbance Capacity - jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy.

Wg tej metody naukowcy porównali w roku 2004 ok. 100 produktów spożywczych.

Acai doszło w roku 2006.

Jednostką pomiaru w tej metodzie to Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).

Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników.

Acai ma 1027 ORAC.

Więcej wykazują tylko niektóre przyprawy (cynamon, goździki, oregano) i czekolada do pieczenia. Te środki spożywcze są jednak rzadko przez kogoś spożywane w dużych ilościach.

Aby osiągnąć dziennie 7.000 ORAC (wg amerykańskiej FDA aby zneutralizować wolne rodniki ) wystarczy spożyć 6,8g ACAI.

Acai zawiera witaminy B1, B2, B3, witaminy E, C, Fosfor, Wapń, Potas, Żelazo, Białko, nienasycone kwasy tłuszczowe - Omega 6, Omega 9.

Acai jest najbogatszym źródłem kwasu elagowego.

Kwas elagowy jest bardzo silnym antyutleniaczem, posiada potężny potencjał antynowotworowy, ma zdolność hamowania mutacji komórek DNA, wywołuje obumieranie komórek nowotworowych i ma zdolności blokowania enzymów, powodujących przerzuty komórek nowotworowych. Kwas elagowy ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe.

Acai zawiera następujące składniki:

- AMINOKWASY: jagody Acai zawierają najdoskonalsze połączenie aminokwasów, takich, jak; tryptofan, leucyna, treonina, izoleucyna, lizyna, metionina, cystyna, fenylanina, tyrozyna, valina, arginina, histydryna, alanina, kwas glutaminowy, glicyna i inne.

- FITOSTEROLE: beta-sitosterol to najważniejszy sterol roślinny, jaki znaleziono w jagodach Acai.

- ANTYOKSYDANTY: działają ochronnie na komórki, zapobiegając ich uszkodzeniu przez wolne rodniki.

Owoce Acai zawierają wyjątkowo dużą część antyoxydancyjnych Antocyjanów (zaliczane do związków flawonowych - flawonoidów), które występują również w czerwonym winie.

Z powodu fizycznego i psychicznego przeciążenia, złego odżywiania, nadużywania alkoholu i palenia papierosów powstają w dużych ilościach wolne rodniki, które zakłócają pracę naszego systemu immunologicznego i mogą przyspieszyć proces starzenia. Antyoxydanty pomagają zneutralizować wolne rodniki.


Właściwości Acai:

- odmładzające

- przeciwnowotworowe

- polepsza pracę układu krążenia

- przyspiesza metabolizm tłuszczu

- zmniejsza poziom cholesterolu

- ochrania prostatę

- zmniejsza objawy alergii

- wzmocnia układ odpornościowy

- poprawia działania układu trawiennego i wydalniczego

- lepsza koncentracja

- lepszy sen i regeneracja sił

- oczyszczenie i detoksykacja organizmu


OBECNIE HIT W USA.

WIĘKSZOŚĆ AKTORÓW AMERYKAŃSKICH STOSUJE CODZIENNIE ACAI W CELU WZMOCMIENIA ORGANIZMU, LEPSZEJ KONCENTRACJI ORAZ OCHRONY PRZECIWNOWOTWOROWEJ.


Opakowanie – 90 kapsułek

Dawkowanie: 2-3 kapsułki dziennie. Połknąć, popijając.

Data ważności: 30.10.2013r.

POLECAM !!!