Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

ACAI (200g) - NATURALNA OCHRONA KOMÓREK - TANIO !

06-03-2012, 19:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 110 zł     
Użytkownik renata3cz
numer aukcji: 2096614638
Miejscowość Radomyśl Wielki
Wyświetleń: 40   
Koniec: 03-03-2012 16:37:26
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ACAI – NATURALNA OCHRONA KOMÓREK


Składniki: proszek Acai (5:1, z 5 kg świeżych jagód wyprodukowano 1kg ekstraktu w proszku), maltodextrina.
Sposób użycia: W zależności od zapotrzebowania, dziennie 4g proszku (1 łyżeczka) dodać do musli, jogurtu, dowolnego soku. Wymieszać.
Zawartość: 200g proszku Acai


PRODUCENT: AMAZONAS Naturprodukte GmbH


Oferowane produkty pochodzą z upraw ekologicznych, które są w pełni naturalnie pozyskiwane.

Produkty te charakteryzują się najwyższą jakością (brak środków chemicznych) są we właściwy sposób zbierane, obrabiane i przechowywane. Wiedza ta jest wynikiem wieloletnich kontaktów z autorytetami z dziedziny medycyny naturalnej, ludnością tubylczą, która od tysięcy lat korzysta z dobrodziejstwa tych roślin.

Uprawy te są pod stałą kontrolą. Na wszystkie produkty firma posiadamy wymagane certyfikaty.


Acai (Euterpe olerace), jest małą, ciemnoczerwoną do czarnego koloru jagodą, która rośnie w kiściach na wysokości ok. 25 metrów na palmie ACAI. Owoc składa się w ok. 80 % z jednego nasiona.

Palmy ACAI, których kiście mogą zawierać do 6 kg owocu, rosną przede wszystkim w dolnej Amazonii (północna Brazylia) w stanie Pará.

Owoce ACAI są małymi jagodami w kolorze ciemnoczerwonym aż do czarnego. Rosną na wysokości ok. 25m na palmach Acai. Zbiory są bardzo uciążliwe. Ludność tubylcza wspina się po cienkich drzewach do góry, obcina tam kiście z owocami i „przewiesza się” na następną palmę.


W brazylijskich Fitness Studiach i Barach nie można już sobie ich wyobrazić bez Acai. Nawet przy dietach nie może zabraknąć tych owoców z powodu wysokiej zawartości składników odżywczych. Również nasiona owoców Acai mają wielorakie zastosowanie. Jako nasiona, w karmie dla zwierząt a nawet jako biżuteria i ozdoby.

Handel Acai stał się w międzyczasie znaczącym źródłem dochodów Brazylii. Tendencja jest wzrastająca co oferuje szczególnie małym producentom / rolnikom pewne zatrudnienie i dochody. Podczas gdy zbiory owoców nie wyrządzają palmie Acai żadnych szkód, to pozyskiwanie tzw. „Palmito“ (szpik/miąższ znajdujący sie wewnątrz młodych pędów palmy) powoduje ścinanie całego drzewa.

Poprzez kupno owoców Acai i rezygnację z serc palmy tzw. „Palmito“, przyczyniamy się wszyscy do zachowania tak wartościowych palm Acai.

Jagody Acai zaliczane są z punktu ekologicznego i odżywczo-fizjologicznego do najwartościowszych skarbów regionu Amazonii. Z powodu wyjątkowego zbioru składników w owocach Acai, owoc ten staje się popularny i modny w Europie jako ”Top- środek spożywczy” bazując na wysokim udziale składników odżywczych i dużym działaniu antyoxydantów.


Co to jest ORAC ?

Oxygen Radical Absorbance Capacity - jest to naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania wolnych rodników przez dany produkt spożywczy.

Wg tej metody naukowcy porównali w roku 2004 ok. 100 produktów spożywczych.

Acai doszło w roku 2006.

Jednostką pomiaru w tej metodzie to Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).

Im wyższa liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników.

Acai ma 1027 ORAC.

Więcej wykazują tylko niektóre przyprawy (cynamon, goździki, oregano) i czekolada do pieczenia. Te środki spożywcze są jednak rzadko przez kogoś spożywane w dużych ilościach.

Aby osiągnąć dziennie 7.000 ORAC (wg amerykańskiej FDA aby zneutralizować wolne rodniki ) wystarczy spożyć 6,8g ACAI.

Antyoxydanty (chroniące komórkę, substancje roślinne)

Owoce Acai zawierają wyjątkowo dużą część antyoxydancyjnych Antocyjanów (zaliczane do związków flawonowych - flawonoidów), które występują również w czerwonym winie.

Z powodu fizycznego i psychicznego przeciążenia, złego odżywiania, nadużywania alkoholu i palenia papierosów powstają w dużych ilościach wolne rodniki, które zakłócają pracę naszego systemu immunologicznego i mogą przyspieszyć proces starzenia. Antyoxydanty pomagają zneutralizować wolne rodniki.

Acai zawiera witaminy B1, B2, B3, witaminy E, C, Fosfor, Wapń, Potas, Żelazo, Białko, nienasycone kwasy tłuszczowe - Omega 6, Omega 9.

Acai jest najbogatszym źródłem kwasu elagowego.

Kwas elagowy jest bardzo silnym antyutleniaczem, posiada potężny potencjał antynowotworowy, ma zdolność hamowania mutacji komórek DNA, wywołuje obumieranie komórek nowotworowych i ma zdolności blokowania enzymów, powodujących przerzuty komórek nowotworowych. Kwas elagowy ma właściwości antybakteryjne i antywirusowe.

Acai zawiera następujące składniki:

- AMINOKWASY: jagody Acai zawierają najdoskonalsze połączenie aminokwasów, takich, jak; tryptofan, leucyna, treonina, izoleucyna, lizyna, metionina, cystyna, fenylanina, tyrozyna, valina, arginina, histydryna, alanina, kwas glutaminowy, glicyna i inne.

- FITOSTEROLE: beta-sitosterol to najważniejszy sterol roślinny, jaki znaleziono w jagodach Acai.

- ANTYOKSYDANTY: działają ochronnie na komórki, zapobiegając ich uszkodzeniu przez wolne rodniki.

Właściwości Acai:

- odmładzające

- przeciwnowotworowe

- polepsza pracę układu krążenia

- przyspiesza metabolizm tłuszczu

- zmniejsza poziom cholesterolu

- ochrania prostatę

- zmniejsza objawy alergii

- wzmocnia układ odpornościowy

- poprawia działania układu trawiennego i wydalniczego

- lepsza koncentracja

- lepszy sen i regeneracja sił

- oczyszczenie i detoksykacja organizmu

OBECNIE HIT W USA.

WIĘKSZOŚĆ AKTORÓW AMERYKAŃSKICH STOSUJE CODZIENNIE ACAI W CELU WZMOCMIENIA ORGANIZMU, LEPSZEJ KONCENTRACJI ORAZ OCHRONY PRZECIWNOWOTWOROWEJ.


Jakość:

Ponad rok zajmowaliśmy się intensywnie tematem ACAI. Po tym czasie udało się nam na podstawie naszej wiedzy i wiadomości znaleźć i oferować najwyższej jakości ekstrakt proszkowy Acai, który jest obecnie produkowany w Brazylii.

Nasz proszek Acai spełnia wszystkie kryteria, które są stawiane najwyższej jakości ekstraktom.

  1. Nasz dostawca posiada ponad 10-letnie doświadczenie w produkcji Acai.
  2. Owoce są natychmiast po zbiorze transportowane do miejsca produkcji, które znajduje się w pobliżu.
  3. Jest to niezwykle ważne jako, że świeżo zebrane owoce szybko się psują .
  4. Przed dalszą obróbką następuje ręczna segregacja jakościowa, ponieważ tylko najlepsze jagody gwarantują wysokiej jakości produkt końcowy.
  5. Świeże jagody Acai są ekstremalnie bogate w Antyoxydanty. Aby produkt końcowy, ekstrakt w proszku, zawierał równie dużo tych antyoxydacyjnych substancji, należy zwiększyć ilość produktu wyjściowego. Na 1 kg naszego ekstraktu z Acai potrzeba ok. 5kg owoców Acai.
  6. Dokładnie jak owoce, tak samo ekstrakt w proszku ma charakterystyczny, ciemnofioletowy kolor.


Podsumowanie:
Produkcja jest wyjątkowo pracochłonna i kosztowna. Niestety nie ma możliwości wyprodukowania wysokiej jakości proszku Acai mniejszym nakładem i przy tym zachowania stałej wysokiej jakości. Tanie ekstrakty nie spełniają powyżej wymienionych kryteriów, co udowodniły nam jednoznacznie liczne analizy i odwiedziny firm produkujących Acai w Brazylii.

Jak jest produkowany nasz proszek ACAI ?


Zbiory:

Przy zbiorach pracuje ludność zamieszkująca tereny występowania palmy Acai. Ludność ta posiada naturalne zdolności wspinania się i zwinnego poruszania na palmie w celu obcinania kiści z jagodami Acai.

Aby dotrzeć do palm, które rosną w miejscach trudno dostępnych zbieracze używają małych łódek a do zbiorów koszy z naturalnych włókien.

Palmy Acai rosną gdzie chcą i w związku z tym panuje urodzaj na jagody Acai. Niestety logistyka zbiorów z powodu typowego, trudnego terenu lasów deszczowych jest skomplikowana i kosztowna.


Transport:

Świeże owoce Acai są bezpośrednio po zbiorze transportowane do pobliskich miejsc produkcyjnych, gdzie otrzymuje się miąższ z owoców. Chłodzenie owoców nie jest koniecznie potrzebne, ponieważ nasze jagody Acai są przerabiane jeszcze tego samego dnia. W razie potrzeby są jednak na miejscu kontenery-chłodnie.




Przetwarzanie:

W miejscu produkcyjnym jagody Acai są oczyszczane i myte. Natychmiast po tym następuje oddzielenie miąższu, pasteryzacja i pakowanie w 5 kg plastikowe paczki. Paczki te są schładzane poniżej -15°C i następnie w samochodach – chłodniach transportowane do fabryki, do dalszej obróbki.

Zamrożony miąższ jagody Acai zostaje w fabrycznych lodówkach „podgrzany” do -5°C, aby ułatwić dalsze przetwarzanie. Nadal zamrożone bloki są w specjalnych dużych pojemnikach (tankach) kruszone i doprowadzone do topnienia. Jak tylko miąższ stanie się płynną masą, jest filtrowany i wzbogacony o nośnik (maltodextrinę ) ażeby nadawał się do przetworzenia w suchy ekstrakt.

Ekstrakt jest przechowywany w specjalnych beczkach w celu zachowania charakterystycznych właściwości.
Produkt końcowy zostaje następnie poddany chemicznej analizie w celu sprawdzenia jakości i następnie jest gotowy do wysyłki.

Opisy i załączone zdjęcia powstały w miejscach produkcji naszego dostawcy w Colombo /Brazylia i zostały nam udostępnione do wyłącznej dyspozycji.



PRODUKT ORYGINALNY – NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI !!!

Owoc z najwyższą zawartością naturalnych antyoxydantów.

S
kładniki: proszek Acai (5:1, z 5 kg świeżych jagód wyprodukowano 1kg ekstraktu w proszku), maltodextrina.
Sposób użycia: W zależności od zapotrzebowania, dziennie 4g proszku (1 łyżeczka) dodać do musli, jogurtu, dowolnego soku. Wymieszać.
Zawartość: 200g proszku Acai

Data ważności: 05.2013r.


POLECAM !!!