SPIRULINA
ALGI MORSKIE
100 kapsułek
wysokowartościowe białko z alg morskich
uzupełnia niedobory żelaza
wspomaga detoksykację organizmu
stanowi doskonałe uzupełnienie diety
Spirulina aż w 60% składa się z białka - zawiera go więcej niż wieprzowina, wołowina czy ziarna soi. Jest też źródłem łatwo przyswajalnego żelaza, naturalnego jodu, potasu, selenu, cennych witamin, zwłaszcza z grupy B, makro- i mikroelementów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest jedynym niezwierzęcym pokarmem o znacznej zawartości wit. B12. Chlorofil i fitocyjanina, barwniki zawarte w tej zielononiebieskiej aldze, wspomagają procesy trawienne i metaboliczne oraz oczyszczają organizm człowieka. Włączenie Spiruliny do codziennego jadłospisu zaleca się zwłaszcza osobom stosującym dietę redukcyjną oraz wszystkim potrzebującym wzmocnienia, oczyszczenia i zwiększenia wydolności organizmu. Można ją również stosować w dolegliwościach wynikających z niedoboru żelaza (anemia, zmęczenie). Substancje aktywne: Przetwór ze spiruliny (Spirulina maxima) o zawartości białka min. 60% objętości.
Spirulina obniża ciśnienie krwi
Spirulina jest mikroskopijnym przezroczystym glonem żyjącym w zasadowych jeziorach o bardzo wysokim pH. Liczne doniesienia sugerują znaczące jej działania lecznicze. Pierwsze wyniki badań koncentrowały się nad działaniem spiruliny obniżającym stężenie cholesterolu we krwi. W wielu krajach prowadzone są badania naukowe nad zastosowaniem spiruliny w leczeniu ostrych stanów zapalnych. Z badań prowadzonych w latach 90. wynika, że spirulina obniża ciśnienie krwi, a jej forma rozpuszczalna w wodzie obniża stężenie glukozy we krwi. Od dawien dawna spirulina była odżywką, jak również pożywieniem w wielu rejonach świata. Spirulina nowej generacji jest bogatym źródłem witaminy B12, organicznego fosforu, witaminy E, beta-karotenu, przeciwutleniaczy, kwasu gamma-linolenowego, polisacharydów, chlorofilu i protein. Spirulina jest niskokaloryczna, prawie nie zawiera cholesterolu, ma małą zawartość azotu i nie zawiera trucizn i toksycznych pozostałości chemicznych. Według „Journal of Applied Phycology" surowiec ten działa przeciwnowotworowo, wzmacnia system immunologiczny, znajduje zastosowanie w leczeniu otyłości, cukrzycy, nadciśnienia i skutków napromieniowania.
Najlepiej spożyć przed końcem: 31.10.2015
|