MALONGO
Kawa w dozach
Moka Congo Dessert
96 kapsułek
Istnieje możliwość zamówienia różnych rodzajów kawy Malongo
Każda kapsułka zawiera 7g. świeżopalonej , mielonej, kawy. Roślinny naturalny filtr sprawia, że kawa nie zmienia aromatu, konsystencji ani nie dostaje się do niej wilgoć. Całość umieszczona jest w dostosowanym do maszyny plastykowym pojemniczku
Kawa Malongo Moka Congo Dessert
- 12 szt, w saszetkach
Kawa w saszetkach Malongo Origines Moka Congo. Selekcja rzadkich odmian kawy arabica pochodzących z najlepszych plantacji w Etiopii i Kongo. Wyróżnia się mocą i głębią niepowtarzalnego smaku ziaren rodem z Afryki. Palona tradycyjną specjalną metodą Malongo pozostawia cudowny, trwały smak w ustach.
Saszetka saszetce nierówna…
Malongo wyróżnia się na rynku kawy porcjowanej opakowaniami z naturalnego, nie chlorowanego papieru, spełniając w ten sposób podjęte zobowiązanie na rzecz etycznej ochrony środowiska.
Konsumenci to docenili. Pod względem wartości sprzedaży porcjowana kawa Malongo stanowi ponad 14% rynku masowego (źródło Nielsen).
Chociaż rynkowa oferta kawy porcjowanej jest bardzo bogata i zróżnicowana, Malongo jako jedna marka zainteresowała się dogłębnie właściwościami opakowania. Minimalne wymagane ciśnienie w ekspresie do kawy wynosi 16 barów, a temperatura 82°. Aby zapobiec wszelkim zmianom właściwości opakowania, po wielu latach badań i prób firma Malongo wybrała porcjowanie w opakowaniach z papieru nie chlorowanego i nie klejonego, których kartonowy, zgrzewany brzeg nigdy nie znajduje się w kontakcie z wodą.
To chronione patentami rozwiązanie jest unikalne w skali światowej, zapewniając zdrową kawę najwyższej jakości.
Właśnie z myślą o konsumentach i zapewnieniu im końcowego produktu o idealnych, zawsze takich samych parametrach firma Malongo stworzyła jako pierwsza unikalny system 1,2,3 Spresso, będący wynikiem wielu lat doświadczeń i znajomości rynku. System opiera się na uproszczeniu procesu parzenia i gwarancji powtarzalności parametrów decydujących o jakości kawy podawanej klientowi. Niezależnie od tego czy kawę przygotowuje doświadczony barista, przypadkowy czy też nowo zatrudniony pracownik efekt jest zawsze ten sam – pokryte cremą , idealne espresso o bogatym aromacie. Kluczem systemu jest specjalna doza zawierająca porcję kawy o optymalnej gramaturze i stopniu zmielenia. Kawa zapakowana jest w naturalny filtr papierowy i hermetycznie zamknięta w indywidualnym opakowaniu w odróżnieniu od innych spotykanych na rynku rozwiązań.
Do każdego opakowania saszetek otrzymają Państwo paragon lub Fakturę Vat.