w 100% oryginalny
KSYLITOL 6000g
DANISCO - FINLANDIA
jeden kilogram kosztuje Cię tylko 29,67 !!
190 - 12 = 178 (bo kurier jest GRATIS!)
178 : 6 = 29,6666
1kg = 29,67zł !!
drogi Kliencie, dokonując zakupu na tej aukcji, nabywasz dwa opakowania po 3kg oryginalnego ksylitolu, produkowanego przez firmę Danisco z Finlandii, ksylitol jest zapakowany w szczelne opakowanie foliowe typu "doypack" z zamknięciem strunowym, dodatkowo jeśli wpłacisz pieniążki na konto, wysyłkę otrzymasz GRATIS!
Skąd taka niska cena?
Jeśli jeszcze tego nie porównałeś, to polecamy - ceny ksylitolu w sklepach ze zdrową żywnością są 2, a nawet 3-krotnie wyższe niż u nas. Dzieje się tak dlatego, że ksylitol dopiero zdobywa popularność i sklepy często stosują duże marże na niszowe produkty. Nasza firma nie stosuje wysokich marż oraz współpracuje bezpośrednio z importerem ksylitolu z Finlandii, w związku z czym możemy zaproponować tak atrakcyjną cenę. Polecamy jednak zrobić małe zapasy w miarę możliwości, gdyż jest to już ostatnia partia w tak atrakcyjnej cenie i w związku z galopującym kursem euro, będziemy zmuszeni dostosować cenę do tych wzrostów.
Ksylitol (alkohol cukrowy) jest to cukier pochodzenia naturalnego pozyskiwany z brzozy.
W 100% bezpieczny dla zdrowia, a w 1001% lepszy od tradycyjnego cukru i innych słodzików.
Ksylitol jest głównie przeznaczony dla osób, które z różnych względów nie mogą, nie powinny (osoby odchudzające się, chorzy na cukrzycę, grzybicę) bądź nie chcą używać cukru.
Jest naturalnym słodzikiem o barwie, konsystencji i smaku cukru, ale działającym na organizm z zupełnie odwrotnym skutkiem. Zawiera o 40% kalorii mniej niż cukier, zmniejsza łaknienie na słodycze. U stosujących dietę ksylitol pozwala na łatwą kontrolę wagi ciała. Spowalnia opróżnianie żołądka, co wzmacnia poczucie sytości, w ten sposób redukuje ogólne spożycie pokarmów.
Jeśli optycznie porównamy ksylitol ze zwykłym cukrem praktycznie nie zauważymy różnicy, ale w działaniu to dwa przeciwieństwa. Ksylitol nie fermentuje w przewodzie pokarmowym tak jak glukoza, fruktoza czy sacharoza. Podobnie jak cukier może być stosowany do przeróbki w wysokich temperaturach.
Ksylitol wytarza w organizmie odczyn zasadowy, a więc wskazany jest przy:
próchnicy zębów i chorobach dziąseł, np. paradontozie
suchości w ustach (stymuluje wydzielanie śliny)
zapaleniu ucha środkowego
przeciwdziała tworzeniu się bakterii gnilnych
przy infekcjach górnych dróg oddechowych (tj. katar, infekcja gardła, zatok) – działanie antybakteryjne
stosowany jako środek zapobiegawczy przeciw bakteryjnemu zakażeniu płuc i oskrzeli u chorych na mukowisdydozę
przyjazny przy nadkwasocie żołądka, alergii, astmie
likwiduje niemiły zapach z ust
Ksylitol jest powoli przetwarzany w organizmie z minimalnym udziałem insuliny, wskutek czego posiada ponad 14 x niższy indeks glikemiczny od glukozy i dziewięciokrotnie niższy od cukru rafinowanego (sacharozy). Dzięki temu jest bardzo bezpieczny dla diabetyków. Utrzymując niski poziom insuliny, przeciwdziała procesom przedwczesnego starzenia. Indeks glikemiczny (IG) - 8.
Sposób użycia:
Dokładnie w taki sam sposób jak zwykły cukier. Zakres temperatur w jakich można stosować ksylitol jest szeroki- gotowanie, pieczenie, mrożenie. Tak więc używając ksylitolu możemy piec ciasta, ciasteczka, robić desery, lody itp.
Ksylitol można dodawać również do koktajli białkowych.
Możemy posłodzić dziecku herbatę będąc spokojnym o jego ząbki. Jeżeli uwielbiamy słodką kawę a jesteśmy na diecie ksylitol jest idealnym rozwiązaniem.
Ze względu na to, że organizm musi się przyzwyczaić do wytwarzania większej ilości enzymu trawiącego ksylitol należy stopniowo zwiększać dawkę dobową Ksylitolu (najlepiej zaczynać od ˝ łyżeczki do herbaty).
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Z tego powodu Ksylitolu najlepiej nie podawać dzieciom do 3-go roku życia (lub w bardzo małych ilościach). Naukowcy fińscy zalecają spożywanie do 40g (około 10 łyżeczek) ksylitolu dziennie.