SUPER PAKIET 5 X SASZETKA - GRATIS WYSYŁKA!!!!
Kultury bakterii do samodzielnego wytworzenia JOGURTU L+ saszetka 0,9 g. Każda saszetka zawiera kultury bakteryjne do domowego przygotowania pysznego jogurt. Dzięki naszej saszetce otrzymacie wspaniały i zdrowy, domowy jogurt o łagodnym smaku. Jedną saszetką możemy zaszczepić 1 do 3 litrów mleka. Zestaw bakterii zgodnie wytwarza kwas mlekowy tzw. L+ prawoskrętny.
Sama Natura - certyfikat HALAL Rady Żywności Europy, certyfikat ISO 9001, certyfikat ISO 22000, certyfikat FSSC 22000, producent zapewnia mikrobiologiczną kontrolę jakości. Nasz JOGURT nie składa się, nie zawiera i nie jest produkowany ze składników modyfikowanych genetycznie - zgodnie z Dyrektywą UE 1829/2003 i 1830/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dn. 22.09.2003.
Nasz JOGURT zawiera bakterie - Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Sposób przygotowania (w naszej jogurtownicy): do zaszczepienia ok 1 litra mleka:
Podgrzej mleko (ilość mieszcząca się do pojemnika jogurtownicy) w garnku do temp 90-95 st. Celsjusza aby usunąć obce bakterie, następnie ochłodź je do temp. 40-45 st. Celsjusza, następnie wymieszaj dokładnie z saszetką bakterii i wlej do pojemnika. Przygotuj 1,2 l gorącej wody (niewrzącej, ok. 45 st. Celsjusza) i wlej do wnętrza jogurtownicy (do wysokości wkładki czerwonej) i włóż tam pojemnik z mlekiem - poziom gorącej wody podniesie się. Odstaw jogurtownicę na 8-10 h. Po tym czasie wyjmij gotowy Jogurt i schłódź go lodówce. Możesz go przechowywać w lodówce do 3 dni.
Uwaga !!! Na każdy następny 1 litr Jogurtu możesz wykorzystać 4 łyżki stołowe poprzednio przygotowanego produktu z lodówki, aby zaszczepić tam bakterie. Wystarczy dodać 4 łyżki do przygotowanego j.w. mleka, wymieszać i cały cykl jak poprzednio do jogurtownicy. Bakterie można rozmnażać aż do momentu, kiedy Jogurt przestanie sie wytwarzać, wtedy używamy nowej saszetki. Smacznego! :-)
Przechowywanie saszetek - kultury bakterii mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej przez ograniczony czas, np. podczas transportu/załadunku. Jednak wymagają one schłodzenia w lodówce (do 4-8 st. Celsjusza) w celu zapewnienia optymalnej przydatności do spożycia.
Nr partii: 552863/447[zasłonięte]8303
Data produkcji: 16-05-2014
Najlepiej spożyć przed: 14-11-2015