GORZKIE PESTKI MORELI BIO 500 g
/AMIGDALINA -B17 -LETRIL /
Jądra pestki pochodzą z dzikich odmian drzew moreli rosnących na terenach ekologicznych potwierdzone Certyfikatem BIO
Na terenach uprawowych nie używa się żadnych środków chemicznych (oprysków , nawozów) a także nie ma żadnych ingerencji związanych z modyfikacją genetyczną .
W pestkach moreli znajduje się duża ilość magnezu a także kwas pangamowy (B15) , amigdalina (B17) , bakteriobójczy kwas salicylowy oraz inne dobroczynne kwasy tłuszczowe, minerały i witaminy.
Więcej informacji można znaleźć w książkach: „Krebs” , „Terapia metaboliczna witaminą b17” i „Świat bez raka opowieść o witaminie b17”.
Według – UE - maksymalna ilość jąder pestek moreli nie powinna przekraczać ( 2 pestek dziennie )
W gorzkich pestkach moreli znajduje się kwas cyjanowodorowy który może prowadzić do zatruć przy większej ilości dziennego spożycia , należy więc nie przekraczać dziennej dawki (2- pestki dziennie)
PRZECHOWYWANIE W SUCHYM MIEJSCU
NIEDOSTĘPNYM DLA DZIECI !!!
Dodano 2[zasłonięte]011-12 09:09
wto 20 gru 2011 15:37:08
termin przydatności do końca lutego 2013r.
0,5 kg= około 1[zasłonięte]200-13 szt