SPIRULINASpirulina od najdawniejszych czasów była spożywana
przez ludy Azji i Ameryki Południowej jako wyjątkowe źródło cennych
składników odżywczych.
Spirulina zaliczana do "super pokarmów” (ang. super foods)
zawiera duże ilości nieprzetworzonego, łatwo przyswajalnego białka
dostarczającego wszystkich niezbędnych dla organizmu aminokwasów,
chlorofil wiążący tlen, karotenoidy - w tym duże ilości
Beta-karotenu, antyoksydanty - m.in. fikocyjaninę, zdrowe kwasy
tłuszczowe oraz niezwykle szerokie spektrum minerałów i witamin.
Ze względu na swój skład spirulina została uznana jako jeden z
najwartościowszych naturalnych pokarmów, którego regularne
spożywanie może mieć znaczący wpływ na poprawę kondycji i
funkcjonowania naszego organizmu, m.in. zwiększa odporność
organizmu, wspomaga usuwanie toksyn, stymuluje wzrost i poprawia
regenerację komórek, wspomaga utrzymanie równowagi
kwasowo-zasadowej, usprawnia działanie układu nerwowego oraz
wspomaga utrzymanie prawidłowej flory bakteryjnej jelit.
This is Bio używa wyłącznie 100% organicznej spiruliny
pochodzącej z tropikalnej wyspy Hajnan znajdującej się w specjalnej
strefie doskonale czystego środowiska. Wyspa Hajnan posiada
najlepszej jakości wody powierzchniowe dzięki setkom naturalnych
źródeł karmionych przez największy las tropikalny w Chinach
zachowany w nienaruszonej formie. Wszystkie gałęzie przemysłu na
wyspie Hajnan muszą być wolne od zanieczyszczeń i szkody dla
środowiska, dlatego masz pewność, że otrzymujesz produkt doskonale
czysty. Certyfikowane przez CN-BIO-604.
Spirulina jest jednym z najbardziej sterylnych pokarmów na ziemi
o bardzo wysokim potencjale energii, zawierającym wszystkie witaminy
z grupy B, które są same w sobie synonimem wysokiej energii.
Składniki mineralne i witaminy zawarte w Spirulinie są naturalnie
bio-schelatowane, co oznacza, że są połączone wiązaniami z
aminokwasami w celu doskonałego przyswajania przez organizm.
Spirulina jest jednym z najbogatszych i najbardziej kompletnych
źródeł pożywienia występujących w naturze zawierające ponad 100
synergicznych składników odżywczych, wśród których znajdziesz:
- Białko: 65% -70% jej ciężaru, 3 razy tyle, ile
znajdziesz w wołowinie
- Żelazo: 58 razy więcej niż w szpinaku
- Kwas gamma-linolenowy (GLA): 3 razy więcej niż w
oleju z wiesiołka
- Witamina B12: często brakuje jej w diecie nie tylko
wegańskiej
- Chlorofil: 2 razy bogatsze źródło niż trawa
jęczmienna i trawa pszeniczna
- Przeciwutleniacze: 25 razy bogatsza w beta-karoten
niż surowa marchew
- Fitoskładniki: 31 razy więcej od jagód, 60 razy
silniejsza niż szpinak i 700 silniejsza niż jabłka
- Fikocyjanina: przeciwutleniacz wykazujący działanie
przeciw nowotworowe
Rosnąca ilość dowodów naukowych i badań klinicznych prowadzonych
nad Spiruliną o jej odżywczych właściwościach i potencjalnych
korzyściach dla zdrowia zwiększa również jej wykorzystanie jako
żywności funkcjonalnej. Wiele badań zostało przeprowadzonych
wykazując potencjalne korzyści spożywania Spiruliny, wśród których
możemy wymienić:
- Stymulacja układu odpornościowego
- Obniżenie poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi
- Poprawa odporności na infekcje i wirusy
- Promowanie powstawania czerwonych krwinek
- Poprawa zdrowia jelit
- Odciążenie stawów
- Oczyszczanie organizmu z toksyn
- Równoważenie w pH organizmu
Spirulina jest naprawdę jednym z najbardziej naładowanych
składnikami odżywczymi zielonym super pokarmem na świecie i jest
odpowiednia dla wegan i wegetarian. Nie ma owoców, warzyw lub mięsa,
które może zapewnić takie całkowite białko w celu spełnienia potrzeb
żywieniowych ludzkiego ciała to zawarte w Spirulinie.
CHLORELLA
Chlorella to mikroskopijna alga słodkowodna
zawierająca niezwykle bogate spektrum składników odżywczych. Swoją
nazwę zawdzięcza największej zawartości drogocennego chlorofilu
spośród wszystkich znanych gatunków roślin.
Przeważającym składnikiem chlorelli jest pełnowartościowe białko
dostarczające aż 19 aminokwasów w tym wszystkich niezbędnych do
budowy i regeneracji komórek. Ponad to w chlorelli znajdziemy także
szeroką gamę składników mineralnych i witamin, antyoksydanty, zdrowe
kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6, najwyższe stężenie kwasów DNA i
RNA oraz enzymy i polisacharydy. Unikalnymi składnikami chlorelii
są: sporopolenina - zawarta w błonniku chlorelli, dzięki czemu
posiada on zdolność wiązania wszelkich toksyn i ich wydalania z
organizmu; chlorofil - wiążący tlen, przeciwdziała niedokrwistości i
wpływa na wyrównanie ciśnienia krwi; chlorellin - naturalny
antybiotyk likwidujący patogeny bez szkody dla mikroflory; CGF -
czynnik wzrostowy chlorelli, stymulujący odnowę komórek i mikroflory
bakteryjnej, posiada właściwości regenerujące i odmładzające.
Regularne spożywanie chlorelli może mieć znaczący wpływ na poprawę
kondycji i funkcjonowania naszego organizmu.
This is Bio używa wyłącznie 100% organicznej chlorelli pochodzącej z
tropikalnej wyspy Hajnan znajdującej się w specjalnej strefie
doskonale czystego środowiska. Wyspa Hajnan posiada najlepszej
jakości wody powierzchniowe dzięki setkom naturalnych źródeł
karmionych przez największy las tropikalny w Chinach zachowany w
nienaruszonej formie. Wszystkie gałęzie przemysłu na wyspie Hajnan
muszą być wolne od zanieczyszczeń i szkody dla środowiska, dlatego
masz pewność, że otrzymujesz produkt doskonale czysty. Certyfikowane
przez CN-BIO-604.
Chlorella jest prawdziwym zielonym super pokarmem roślinnym.
Wszystkie jej składniki działają synergistycznie w doskonałej
równowadze, tworząc niezwykły "kompletny pokarm", którego suma
właściwości odżywczych jest większa niż jej poszczególnych części z
osobna. Oto niektóre z najbardziej zaawansowanych aspektów profilu
żywieniowego Chlorelli:
- 16 witamin i 8 minerałów (plus istotne mikroelementy i
minerały)
- 19 aminokwasów (w tym 9 niezbędnych)
- Najwyższe stężenie RNA/DNA kwasów nukleinowych ze
wszystkich znanych produktów roślinnych
- Najbogatsze źródło chlorofilu znane człowiekowi;
- Wysoko wchłanialne, kompletne białko
- Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 i Omega-6
- Współczynniki odżywcze, w tym enzymy, polisacharydy i
sterole
Unikalnym składnikiem Chlorelli jest fitoskładnik CGF (Chlorella
Growth Factor - Czynnik Wzrostowy Chlorelli), który wyróżnia
Chlorellę wśród pozostałych zielonych super pokarmów. CGF pochodzi
od jąder Chlorelli i składa się głównie z pochodnych kwasów
nukleinowych, w tym RNA i DNA, które zwiększają wzrost flory
jelitowej, regulują wzrost komórek oraz ich reprodukcję, naprawę
tkanek oraz ochronę przed toksynami bez szkodliwych skutków
ubocznych.
Chlorella nie tylko jest uważany za doskonały naturalny suplement
pro-zdrowotny o wiele lepsze niż syntetyczne suplementy
witaminowo-mineralne, ale posiada również prawdziwie niesamowitą
gamę odżywczych efektów.
TRAWA JĘCZMIENNA
Trawą jęczmienną nazywane są młode liścienie jęczmienia, które były
spożywane już od zamierzchłych czasów przez Egipcjan, Rzymian czy
Wikingów jako bogaty w wartości odżywcze pokarm.
Najcenniejszym składnikiem młodego jęczmienia jest chlorofil,
który posiada zdolność wiązania tlenu w komórkach i ma podobną
strukturę do ludzkiej hemoglobiny. Innymi cennymi składnikami trawy
jęczmiennej są białka dostarczające wszystkich niezbędnych
aminokwasów, dzięki czemu trawa jęczmienna jest doskonałym źródłem
białka, szczególnie dla wegan. Młody jęczmień jest także bogaty w
witaminy i minerały. Zawiera 30 razy więcej witaminy B1 niż mleko
krowie a także duże ilości witamin B2 i B6 oraz mnóstwo witaminy C.
Wśród minerałów w trawie jęczmiennej znajdziemy wapń, miedź, żelazo,
magnez, mangan, fosfor, potas oraz sód organiczny. Ponad to zawiera
także znaczne ilości kwasu foliowego i karotenoidów, w tym
Beta-karoten. Ze względu na swój wyjątkowy skład młody jęczmień jest
zaliczany do grupy “super pokarmów” a jego regularne spożywanie może
mieć pozytywny wpływ na poprawę kondycji i zwiększenie odporność
naszego organizmu.
This is Bio używa wyłącznie 100% organicznego młodego jęczmienia
pochodzącego z ekologicznej farmy z Canterbury w Nowej Zelandii.
Surowiec zbierany jest gdy roślina jest młoda i w czasie nie
przekraczającym 6 godzin jest suszony a następnie mielony i
pakowany, dlatego masz pewność, że otrzymujesz produkt
pełnowartościowy i doskonale czysty. Certyfikowane przez NZ-BIO-002.
Trawa jęczmienna jest ceniona za jej wysokie stężenia witamin,
minerałów, aminokwasów, enzymów i chlorofilu. Młody jęczmień jest
silnym przeciwutleniaczem i wykazuje silny efekt alkalizujący, który
pomaga kontrolować stężenie kwasów w organizmie, co pozwala na
optymalną funkcję komórek (prawidłowe pH ustroju).
Osoby stosujące trawę jęczmienną odnotowały następujące korzyści
zdrowotne:
- Działanie antybakteryjne, ochrona przed zakażeniami
- Młody jęczmień dzięki strukturze podobnej do ludzkiej
hemoglobiny, może przyczynić się do walki z niedokrwistością
(anemią)
- Zmniejszenie problemów z poziomem cukru we krwi, co
pomaga w cukrzycy i kontroli wagi
- Neutralizacja toksyn w organizmie, jako skuteczny element
programów oczyszczających organizm
- Wspomaga oczyścić wątrobę (detox)
Liczne korzyści zostały zgłoszone przez tych, którzy spożywają
trawę jęczmienną regularnie. Badania naukowe w chwili obecnej
pozostaje w tyle za tym, co ludzie odkrywają sami dla siebie.
Podczas gdy przesadne roszczenia powinny być traktowane z
ostrożnością, imponująca lista chorób, które wykazują poprawę, gdy
ludzie dodają trawę jęczminną do ich diety sprawia, że warto
zastanowić się nad jej zastosowaniem, szczególnie jeśli cierpisz na
któreś z następujących schorzeń:
- Zapalenie stawów
- Astma
- Zmęczenie
- Migrena
- Nadmiar "złego" cholesterolu o niskiej gęstości (LDL)
- Problemy z poziomem cukru we krwi, w tym hipoglikemia i
cukrzyca
- Stan zapalny i ból związany ze stanami zapalnymi
- Zaburzenia prawidłowego funkcjonowania żołądka i jelit
TRAWA PSZENICZNA
Trawę pszeniczną zaczęto spożywać jako “super pokarm” gdy w
latach 30-tych XX wieku znaleziono wiele dowodów potwierdzających
wyjątkowe walory odżywcze młodej pszenicy.
Młoda pszenica jest dosłownie naładowana składnikami odżywczymi i
postrzegana jako jeden z najwartościowszych produktów spożywczych,
którego regularne spożywanie może mieć znaczący wpływ na kondycję i
odporność naszego organizmu. Trawa pszeniczna to naturalne źródło
witamin, minerałów, enzymów i niezbędnych aminokwasów. Zawiera także
duże ilości chlorofilu, który jako silny antyoksydant wspomaga
regenerację i oczyszczanie wątroby oraz krwi, wpływa na wzmocnienie
komórek i wspomaga organizm w neutralizacji wielu toksyn krążących w
ustroju. Młoda pszenica zawiera więcej witaminy C niż pomarańcze i
dwa razy tyle witaminy A co marchew. Inne witaminy jakie znajdziemy
w młodej pszenicy to pełen kompleks witamin z grupy B: B1, B2, B3,
B5, B6, B8, B12 oraz E i K. Trawa pszeniczna dostarcza także pełną
pulę aminokwasów niezbędnych do budowy i regeneracji komórek,
których organizm nie potrafi sam wytworzyć, dzięki czemu jest
doskonałym źródłem białka, szczególnie dla wegan, których dieta
często jest uboga w ten ważny składnik budulcowy.
This is Bio używa wyłącznie 100% organicznej młodej pszenicy
pochodzącej z ekologicznej farmy z Canterbury w Nowej Zelandii.
Surowiec zbierany jest gdy roślina jest młoda i w czasie nie
przekraczającym 6 godzin jest suszony a następnie mielony i
pakowany, dlatego masz pewność, że otrzymujesz produkt
pełnowartościowy i doskonale czysty. Certyfikowane przez NZ-BIO-002.
Trawa pszeniczna jest pokarmem bogatym w chlorofil, minerały,
witaminy, enzymy i aminokwasy. Przez wiele lat była uważana za
pożywienie o właściwości przeciwbakteryjnych i regenerujących
zdolnych zapewnić szereg korzyści zdrowotnych i zwiększenia energii
i witalności, pomocy w detoksykacji i utrzymaniu prawidłowej
równowagi kwasowo-zasadowej w organizmie.
Osoby spożywające trawę pszeniczną doświadczały następujących
korzyści zdrowotnych:
- Poprawa kondycji skóry i włosów, w tym przypadków takich
jak łupież i egzemy
- Poprawa funkcjonowania układu pokarmowego
- Lepsza wytrzymałość mięśni i ich rozbudowa
- Zwiększona odporność na zakażenia
- Pomoc w kontrolowania efektów menopauzy
- Ustąpienie zaburzeń poziomu cukru we krwi
- Ochrona przed cukrzycą i chorobami serca
- Obniżone ciśnienie krwi
- Likwidacja problemów z nieświeżym oddechem i przykrych
zapachów ciała
- Ochrona przed próchnicą
- Oczyszczanie wątroby
- Eliminacja metali ciężkich z krwiobiegu
- Aktywne tłumienie apetytu
- Wzrost poziomu energii
- Ogólna poprawa stanu zdrowia i samopoczucia
Podobnie jak w przypadku trawy jęczmiennej badania naukowe są w
tyle za empirycznymi dowodami na korzystne efekty spożywania trawy
pszenicznej. Jednak dotychczasowe badania przedstawiają obiecujące
wyniki, szczególnie dotyczące zaburzeń krwi i funkcjonowania
przewodu pokarmowego.
Sięgnij po
naturalne odżywcze źródło
4 GREENS 100% ORGANIC This is Bio
Twoje zdrowie w
Twoich rękach!
Składniki 4 GREENS 100% ORGANIC This is Bio:
100% organiczna spirulina (spirulina platensis) [25%], 100%
organiczny młody jęczmień (hordeum vulgare) [25%], 100% organiczna
chlorella (chlorella vulgaris) [25%],100% organiczna młoda pszenica
(triticum aestivum) [25%].
Przeciętna zawartość w 100g produktu:
Wartość energetyczna 405kcal/1696kJ
Białko 44,33g
Węglowodany 14,28g
Tłuszcz 7,53g
Błonnik 23,98g
4 GREENS 100% ORGANIC This is Bio jest w 100% naturalny, wolny od
GMO, nie zawiera glutenu, dodatków syntetycznych, wypełniaczy lub
spoiw.
Dawkowanie 4 GREENS 100% ORGANIC This is Bio:
Zalecana porcja dzienna 1/2 - 1 łyżeczki do herbaty.
Produkt można spożywać zmieszany z sokiem lub jako dodatek do potraw
i koktajli.
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów produktów, znaków
graficznych, wykresów i tabel zamieszczonych na stronach aukcji
firmy GYM & JUICE jest zabronione! Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego
1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr
90, poz. 631 z późn. zm.)