KWASOWOŚĆ PONIŻEJ 0,3%.DATA PRODUKCJI: 01/2014(ZBIÓR OLIWEK Z TEGO ROKU).
DATA PRZYDATNOŚCI: 02/2016 .
NAJŚWIEŻSZA OLIWA NA RYNKU.
TERRA CRETA
NASZA OLIWA SPEŁNIA NAJWYŻSZE KATEGORIE :
- PODCZAS WSZYSTKICH ETAPÓW PRODUKCJI, TEMPERATURY NIGDY NIE PRZEKRACZAJĄCE 27 STOPNI CELSJUSZA (Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA NA ZIMNO).
- WYPRODUKOWANA OLIWA Z OLIWEK, JEST DOKŁADNIE OCENIANA I ODPOWIEDNIO PRZECHOWYWANA.
- PRZECHODZI ONA SUROWE OCENY, WEDŁUG WSZYSTKICH MOŻLIWYCH PARAMETRÓW.
- RYGORYSTYCZNE KONTROLOWANE, SĄ RÓWNIEŻ OPAKOWANIA, KTÓRE WCHODZĄ W KONTAKT Z OLIWĄ Z OLIWEK.
Proces wytwarzania oliwy z oliwek jest prosty i naturalny.
Unikalna, zaawansowana technologicznie i efektywna olejarnia TERRA CRETA, może przetwarzać oliwki z oliwek w ciągu 45 minut od dostarczenia ich do młyna.
W procesie wyciskania nie jest NIC dodawane, sama natura to wszystko, co konieczne. Oliwki są przetwarzane tego samego dnia, którego są zbierane. Oliwa ma wtedy bardzo niską kwasowość i zachowuje swoje walory zdrowotne i charakterystyczny smak.
Oliwa z oliwek jest to po prostu sok owocowy, wystarczy wycisnąć ją z oliwek.
Jak większość naturalnych soków owocowych jest bardzo zdrowy ze względu na wiele bogatych naturalnych składników odżywczych.
Podstawą jakości oliw Terra Creta są cztery warianty:
Analiza laboratoryjna - Istotne jest, aby upewnić się, że każda partia naszej oliwy z oliwek jest zgodna z międzynarodowymi standardami w kategorii "Extra Virgin" i że każdy element ma znacznie niższe odczyty niż ustalonego minimum.
Oceny organoleptycznej - Każda partia oliwy musi uzyskać pozytywną ocenę i musi zostać pozbawiona niedoskonałości.
Bezpieczeństwo konsumenta - Wdrażając rygorystyczne procedury kontroli , firma Terra Creta jest w stanie analizować każdą partię oliwy na obecność pestycydów, metali ciężkich , plastyfikatorów i innych wykrywalnych zanieczyszczeń , co zapewnia najwyższe dostępne wyniki bezpieczeństwa konsumentów .
Składniki Odżywcze - firma Terra Creta bardzo uważa, aby utrzymać i chronić mikroelementy prozdrowotne, takie jak witamina E i potężne przeciwutleniacze w każdej kropli cennej oliwy z oliwek.
Wszystkie etapy produkcji są kontrolowane przez rygorystyczny i restrykcyjny system jakości, który jest oparty na zasadach HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points [tłumaczenie na polski] Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli).
W roku 2006, Terra Creta uruchomiła system identyfikowalności on-line dla naszych klientów. Pozwala to klientom, aby wprowadzić numer serii, który jest wydrukowany na każdej butelce do systemu online na stronie http://www.terracreta.gr/track.aspx
Można tam śledzić szczegóły produkcji każdego produktu, w tym pełnej analizy laboratoryjnej i zdjęć satelitarnych dokładnych pól, z których pochodzą oliwki do wytworzenia oliwy . Gdy rolnik dostarcza partię oliwek do naszego młyna, podaje kod kreskowy, który jest wprowadzony do systemu on-line. System ten wskazuje kiedy oliwa została wyprodukowana i zabutelkowana oraz pokazuje jakie były wyniki testów laboratoryjnych z danej partii oliwek.
NAGRODY:
- W 2005ROKU, SPOŚRÓD 800 OLIW Z CAŁEGO ŚWIATA, EXTRA VIRGIN TERRA CRETA OLIVE OIL OZNACZONA ZOSTAŁA CHRONIONĄ NAZWĄ POCHODZENIA (CHNP) I ZAJEŁA PIERWSZE MIEJSCE ZA NAJLEPSZĄ OLIWĘ NA ŚWIECIE OCENIANĄ PRZEZ MAGAZYN "DER FEINSCHMECKER" .
-OLIWA TA NAGRADZANA BYŁA RÓWNIEŻ W 2004,[zasłonięte],2007,2008,[zasłonięte],2010,2011,2012 ORAZ W 2013.
WSZYSTKIE NAGRODY MOŻNA ZOBACZYĆ NA STRONIE ROZLEWNI: http://www.terracreta.gr/pages.aspx?lang=en&id=18#.Uvn3RMVG3-Q
CERTYFIKATY:
TERRA CRETA JEST JEDNYM Z NAJWIĘKSZYCH EKSPORTERÓW OLIWY NA KRECIE.
NADAJE SIĘ IDEALNIE DO SAŁATEK JAK I DO SMAŻENIA.
ZDROWIE:
OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN - Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA JEST BOGATA W JEDNONIENASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE, KTÓRE W PRZECIWIEŃSTWIE DO KWASÓW NASYCONYCH ZAWARTYCH W TŁUSZCZACH ZWIERZĘCYCH MAJĄ POZYTYWNY WPŁYW NA ORGANIZM LUDZKI. POWODUJĄ OBNIŻENIE POZIOMU CHOLESTEROLU, ZMNIEJSZAJĄC W TEN SPOSÓB RYZYKO CHORÓB SERCA I UKŁADU KRĄŻENIA.
DIETA ŚRÓDZIEMNOMORSKA, KTÓREJ PODSTAWOWYM SKŁADNIKIEM JEST OLIWA Z OLIW OLIWA Z OLIWEK, ZAWIERA TAKŻE DUŻE ILOŚCI KWASU OLEINOWEGO, KTÓRY POWODUJE SPADEK ZACHOROWAŃ NA ASTMĘ I ALERGICZNE ZAPALENIE BŁONY ŚLUZOWEJ NOSA.
OLIWA Z OLIWEK JEST BOGATA W WITAMINY A, E, D, K. POMAGA PRZY STWARDNIENIU TĘTNIC, KAMICY ŻÓŁCIOWEJ, NIEŻYCIE I OWRZODZENIU ŻOŁĄDKA ORAZ W ZAPARCIACH A TAKŻE ZAPOBIEGA TWORZENIU SIĘ WOLNYCH RODNIKÓW.
MA POZYTYWNY WPŁYW NA OSOBY PALĄCE PAPIEROSY-WYPICIE NIEWIELKIEJ DAWKI OLIWY LUB PŁUKANIE JĄ JAMY USTNEJ POWODUJE OCZYSZCZENIE ZALEGAJĄCYCH ZŁOGÓW NIKOTYNOWYCH.
WSPANIALE OCZYSZCZA I REGULUJE PROCESY TRAWIENIA. SPOWALNIA PROCESY STARZENIA ORAZ DOSKONALE WPŁYWA NA WZROST KOŚCI U DZIECI.
PRZECIWDZIAŁA ZAKRZEPOM. POWINNA BYĆ STOSOWANA PRZEZ OSOBY CHORE NA CUKRZYCĘ - DOSKONALE ASYMILUJE CUKRY I WYRÓWNUJE ICH POZIOM WE KRWI. OLIWA Z OLIWEK NIE ZAWIERA SOLI.OLIWA W KOSMETYCE:
OLIWA Z OLIWEK DAJE DOSKONAŁE REZULTATY STOSOWANA JAKO KOSMETYK. SMAROWANIE SKÓRY OLIWĄ NADAJE ZDROWY, PROMIENNY WYGLĄD, SPOWALNIA PROCES STARZENIA I POWSTAWANIA ZMARSZCZEK. JEST NATURALNYM FILTREM UV, CHRONIĄC SKÓRĘ PRZED SZKODLIWYMI SKUTKAMI OPALANIA.
OLIWA Z OLIWEK ZAWIERA RÓWNIEŻ CENNĄ WITAMINĘ F, CZYLI JEDEN ZE SKŁADNIKÓW BARIERY CHRONIĄCEJ SKÓRĘ PRZED UTRATĄ WILGOCI. DZIAŁA NA SKÓRĘ KOJĄCO, WZMACNIA JEJ NATURALNĄ ODPORNOŚĆ, ZABEZPIECZA JĄ PRZED ODWODNIENIEM, A TAKŻE LIKWIDUJE SZORSTKOŚĆ SKÓRY. DLA OSÓB SUCHĄ SKÓRĄ W CELU JEJ NATŁUSZCZENIA ZALECA SIĘ KĄPIELE Z DODATKIEM KILKU ŁYŻEK OLIWY.
OPAKOWANIE 3X5L.
TERMIN PRZYDATNOŚCI 02/2016.
WYSTAWIAM FAKTURY.
PRZY ZAKUPIE INNYCH TOWARÓW Z NASZYCH AUKCJI ZA PRZESYŁKĘ PŁACI SIĘ TYLKO RAZ.
PO WCZEŚNIEJSZYM KONTAKCIE MOŻLIWOŚĆ ODBIORU TOWARU W NASZYCH 2 PUNKTACH HANDLOWYCH BĘDĄCYCH W WARSZAWIE (ŻOLIBORZ I BEMOWO).
ZOBACZ INNE NASZE AUKCJE.