366 obiadów - znakomita kuchnia krakowska
Autor: Gruszecka Maria
Wydawca: Volumina
Ilość stron: 273
Książka jest nowa, nieużywana
Maria Gruszecka była uznaną autorką książek kucharskich. Po Ilustrowanym kucharzu krakowskim postanowiliśmy wydać kolejny reprint książki jej pióra. 366 obiadów – znakomita kuchnia krakowska to bardzo popularna książka, wielokrotnie uzupełniana i wznawiana. Zawiera przepisy bardzo proste i niedrogie „dla średniego stanu mieszczańskiego i urzędniczego”. Gruszecka napisała ją po wydaniu Ilustrowanego kucharza krakowskiego, który cieszył się (i cieszy nadal) ogromnym zainteresowaniem ze strony czytelników. Książka ta zawiera, jak i poprzednie, rozdział poświęcony prowadzeniu domu i radzenia sobie z przeróżnymi problemami – molami, praniem koronek czu bólem zębów. Nowością jest natomiast wstęp mówiący czym kierować się przy wyborze artykułów spożywczych, jak rozpoznać podrabiane produkty oraz jak utrzymać kuchnię i naczynia w czystości. Każdy większy rozdział zaczyna się ogólnym wstępem, w którym opisane są rady na przykład na temat wyboru i sposobu krojenia mięsa, czasu gotowania ryb i rozpoznania ich świeżości.,br>
Polecamy Państwu reprint tej ciekawej książki kucharskiej, która będzie bardzo pozytecznym prezentem dla kazdej młodej i niedoświadczonej gospodyni. Dostępny jest on w oprawie kolekcjonerskiej – jasnobrązowej skórze ekologicznej. Książkę zdobią dopasowane kolorystycznie wstążeczki i kapitałki. Oprawa posiada tłoczenia i papierowe wklejki tytułowe. Całość pieczołowicie składana jest ręcznie, aby zapewnić jak najwyższą jakość naszym publikacjom.