Kuchnia bez cholesterolu dla bystrzaków
autor: Molly Siple
Wydawnictwo: Septem
rok wydania: 2008
stron: 456
format: 180x235
oprawa: miękka
ISBN: 978
[zasłonięte][zasłonięte]46123
Zmiana diety? Bułka z masłem!
Lekarz zalecił Ci dietę niskocholesterolową? Zamartwiasz się, że skończyły się czasy smacznych i sycących potraw a nadeszła era styropianowego pokarmu dla ptaków? Bez obaw. Dzięki "Kuchni bez cholesterolu" nie musisz wyrzekać się jednej z największych przyjemności życia, co więcej, zyskasz nową energię na cieszenie się również innymi rozkoszami.
Ta oryginalna książka kucharska zawiera dziesiątki przepisów bardzo prostych do przygotowania, a także zestaw potraw otwierających przed Tobą świat zupełnie nowych smakowych doznań. Ponadto, na kolejnych stronach znajdziesz wszelkie niezbędne informacje na temat wartości odżywczych poszczególnych produktów. Nie zabraknie również cennych informacji na temat składników podwyższających poziom "dobrego" i obniżających "złego" cholesterolu. Kierując się nieskomplikowanymi i trafionymi poradami przygotujesz dla siebie i Twojej rodziny smakowite uczty, całkowicie zdrowe dla serca i nie obciążające wątroby.
Nowa dieta wymaga zmiany stylu życia, jednak zrobiliśmy wszystko co w naszej mocy, by ta zmiana byłą dla Ciebie jak najmniej uciążliwa. Czerp radość z jedzenia i uszczęśliwiaj swój organizm każdego dnia.
Skorzystaj z najnowszych badań naukowych i doświadczeń dietetyka:
- Stosuj wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych.
- Poznaj listę owoców i warzyw o maksymalnej liczbie dobroczynnych przeciwutleniaczy.
- Wyśledź doskonałe źródła rozpuszczalnego błonnika.
- Sprawdź ilość tłuszczu nasyconego w najpopularniejszych pokarmach.
- Dowiedz się, które z Twych ulubionych potraw możesz pozostawić w jadłospisie.
DODATEK SPECJALNY: przydatne jednostki miar i wag oraz wskazówki dotyczące sprytnego kupowania produktów żywnościowych.
*******************************************************************************
Rzuć palenie dla bystrzaków
autor: David Brizer
Wydawnictwo: Septem
rok wydania: 2007
stron: 408
format: 180x235
oprawa: miękka
ISBN: 978[zasłonięte][zasłonięte]46099
Koniec z pocałunkiem popielniczki
Filmy sprzed kilku dekad pełne są papierosowego dymu. Groucho Marx miał cygaro niemal przyklejone do warg, Humphrey Bogart nieustannie ćmił papierosa, drugiego przypalając okazjonalnie Lauren Bacall. Paliła Janda, Moore i Pacino. Potem jednak okazało się, że palenie powoduje raka płuc, problemy z sercem i impotencję. A przecież setki lat temu wykorzystywano tytoń w celach leczniczych. Moda na niepalenie przeobraziła się w międzynarodową kampanię na rzecz ochrony zdrowia. Tylko dlaczego tak trudno zerwać z tym diabelnym nałogiem?
Rzucanie palenia jest trudnym zadaniem, jednak to nie jest misja niemożliwa. Z naszym podręcznikiem to pozornie przykre doświadczenie może stać się fascynującą przygodą. Zaczniemy od rozpracowania przeciwnika od strony technicznej. Następnie podejdziemy go psychologicznie. Zaatakujemy znienacka znajomością klasycznych i alternatywnych metod walki. Wreszcie pogrążymy go ostatecznie, udowadniając swoją silną wolę i zdolność przejęcia kontroli nad głodem nikotynowym. Bez względu na to, czy to Twoja pierwsza próba, czy kolejna, masz wreszcie szansę, by operacja "papieros" zakończyła się sukcesem.
- Poznaj historię nałogu -- żucie tytoniu, wdychanie tabaki, palenie fajki.
- Sprawdź, czym są nikotynowe terapie zastępcze.
- Przygotuj się psychicznie i fizycznie do zerwania z nałogiem.
- Naucz się radzić sobie ze zmianami nastrojów.
- Odkryj dziesięć najzdrowszych substytutów palenia.
Biegaj bez zadyszki, oddychaj bez kasłania