Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

2 Włoskie specjały Książka kucharska. Poradnik bez

19-01-2012, 22:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 30.20 zł     
Użytkownik marian100dz
numer aukcji: 2000607579
Miejscowość PL
Wyświetleń: 7   
Koniec: 14-01-2012 21:55:20

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Okładka: miękka
Rok wydania (xxxx): 2008
Język: polski
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


Włoskie specjały

Książka kucharska. Poradnik bez kantów



Wydawnictwo: Septem  data wydania: 3 marzec 2008    liczba stron: 320   numer produktu:[zasłonięte]19620 EAN: 978[zasłonięte][zasłonięte]46129





  • Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni! 
    300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej

    Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do... kuchni.

    Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

    Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:

    • apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
    • delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
    • gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
    • świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
    • pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

    Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.

     

     

    0