Najlepszy sposób gotowania
Indukcja to najnowocześniejszy, najszybszy, najbardziej oszczędny, a przy tym najbezpieczniejszy sposób gotowania.
Oferuje nieznany dotąd komfort obsługi: precyzyjne sterowanie temperaturą, szybkość i niezwykłą łatwość utrzymania
w czystości. Indukcja to także inwestycja na lata – ponieważ na płycie nic się nie przypala, przez wiele lat będzie prezentować
W gotowaniu indukcyjnym ciepło wytwarzane jest na zasadzie indukcji elektromagnetycznej.
Po postawieniu na włączonym
polu garnka ze stali ferromagnetycznej,
czyli takiej, która przyciąga magnes, pole magnetyczne odpowiedniej strefy
grzewczej wprawia dno naczynia w mikrodrgania, wytwarzając ciepło.
Płyta nie nagrzewa się, a ciepło powstaje jedynie
w dnie naczynia, automatycznie dopasowując się do jego kształtu. Dzięki temu gotowanie indukcyjne jest dużo
bardziej energooszczędne.
Błyskawiczne ogrzewanie dzięki technice indukcyjnej
Bez fazy nagrzewania wstępnego - oszczędza czas i prąd
2 funkcje gotowania
5 stopni mocy
5 wybieranych stopni temperatury
Wysoka odporność materiału na nagrzewanie
Ceramiczna płyta grzejna
Elektroniczne pole obsługi z wyświetlaczem LED