Domowej produkcji chleb pszenno-razowy
na zakwasie również osobiście wyprodukowanym
tylko z naturalnymi składnikami i nasionami
Jest to domowa produkcja chleba, zdobył on wśród naszej rodziny i znajomych takie uznanie (wszystkim bardzo smakuje), że postanowiliśmy razem z mamą sprzedać nasz smakołyk na allegro:)
Chleb zawiera w sobie dużo błonnika dzięki czemu polecany jest szczególnie dla osób które:
- są na diecie (chcą schudnąć)
- cierpią na zaparcia
- mają problemy z układem pokarmowym i jelitami
- mają podwyższony poziom cholesterolu
Dobroczynny wpływ błonnika:
- poprawia pracę układu pokarmowego i wydalniczego, pomaga przywrócić jego prawidłowefunkcjonowanie, reguluje proces przemiany materii
- Wspomaga usuwanie toksyn, metali ciężkich, a nawet substancji rakotwórczych z organizmu.
- Dzięki swojej konsystencji, błonnik usuwa z jelit kwasy żółciowe, które są używane do produkcji cholesterolu.
- Błonnik pomaga nam także w zachowaniu szczupłej sylwetki. Wchłaniając wodę, pęcznieje i wypełnia żołądek,dzięki czemu zmniejsza uczucie głodu i pomaga w zrzuceniu zbędnych kilogramów.
INFORMACJE O CHLEBIE:
Jest bardzo smaczny Ma swój niepowtarzalny smak i aromat Skórka jest chrupiąca Jest syty (zjadając 2 kromki tego chleba czujesz się jak byś zjadł 4 kromki chleba ze sklepu) Długo pozostaje świeży Jest zdrowy Jest małokaloryczny Może być mrożony w zamrażarceŁatwo rozsmarowuje się masło
Wszystkie składniki użyte do produkcji chleba:
- mąka pszenna- mąka pszenna razowa- domowej produkcji zakwas z mąki żytniej razowej- drożdże- ziarna słonecznika- nasiona lnu- płatki owsiane górskie- czarnuszka- kminek- sól- woda
Co sprawa że ten chleb jest pyszny i wyjątkowy?- odpowiednio dobrane składniki i ich proporcje- specjalna receptura wytwarzania zakwasu- odpowiednio wyrobione ciasto- wiedza, doświadczenie i pasja kulinarna gospodyni domowej która czuwa na każdym etapie produkcji
Życzymy smacznego:)
Wymiary i waga:Długość: 37 cmSzerokość: 11,5 cmWysokość: około 10 cmWaga: około 1,7 kg
Jaki jest czas spożycia?Czas na spożycie tego chleba wynosi około 10 dni. Sposób pakowania chleba, wysyłka i koszty wysyłki:
Chleb pakowany jest w specjalny papier do przechowywania pieczywaumieszczany i odpowiednio pakowany w paczkę do wysyłki.
Wysyłka odbywa się w poniedziałek i czwartek. Dostawa na drugi dzień. Koszt wysyłki jest stały i wynosi 16 zł niezależnie od ilości.
Kiedy chleb jest pieczony?
Chleb pieczony jest w noc poprzedzającą dzień wysyłki a więc niedziela w nocy lub środa w nocy. Gwarantujemy Państwu dostawę zawsze świeżego pieczywa.
Telefon kontaktowy 603 [zasłonięte] 590