Domowej produkcji chleb pszenno-razowy
na zakwasie również osobiście wyprodukowanym
tylko z naturalnymi składnikami i nasionami
Jest to domowa produkcja chleba, zdobył on wśród naszej rodziny i znajomych takie uznanie (wszystkim bardzo smakuje), że postanowiliśmy razem z mamą sprzedać nasz smakołyk na allegro:)
Chleb zawiera w sobie dużo błonnika dzięki czemu polecany jest szczególnie dla osób które:
- są na diecie (chcą schudnąć)
- cierpią na zaparcia
- mają problemy z układem pokarmowym i jelitami
- mają podwyższony poziom cholesterolu
Dobroczynny wpływ błonnika:
- poprawia pracę układu pokarmowego i wydalniczego, pomaga przywrócić jego prawidłowe funkcjonowanie, reguluje proces przemiany materii
- Wspomaga usuwanie toksyn, metali ciężkich, a nawet substancji rakotwórczych z organizmu.
- Dzięki swojej konsystencji, błonnik usuwa z jelit kwasy żółciowe, które są używane do produkcji cholesterolu.
- Błonnik pomaga nam także w zachowaniu szczupłej sylwetki. Wchłaniając wodę, pęcznieje i wypełnia żołądek, dzięki czemu zmniejsza uczucie głodu i pomaga w zrzuceniu zbędnych kilogramów.
INFORMACJE O CHLEBIE:
Jest bardzo smaczny Ma swój niepowtarzalny smak i aromat Skórka jest chrupiąca Jest syty (zjadając 2 kromki tego chleba czujesz się jak byś zjadł 4 kromki chleba ze sklepu) Długo pozostaje świeży Jest zdrowy Jest małokaloryczny Może być mrożony w zamrażarce Łatwo rozsmarowuje się masło
Wszystkie składniki użyte do produkcji chleba:
- mąka pszenna - mąka pszenna razowa - domowej produkcji zakwas z mąki żytniej razowej - drożdże - ziarna słonecznika - nasiona lnu - płatki owsiane górskie - czarnuszka - kminek - sól - woda
Co sprawa że ten chleb jest pyszny i wyjątkowy? - odpowiednio dobrane składniki i ich proporcje - specjalna receptura wytwarzania zakwasu - odpowiednio wyrobione ciasto - wiedza, doświadczenie i pasja kulinarna gospodyni domowej która czuwa na każdym etapie produkcji
Życzymy smacznego:)
Wymiary i waga: Długość: 37 cm Szerokość: 11,5 cm Wysokość: około 10 cm Waga: około 1,7 kg
Jaki jest czas spożycia? Czas na spożycie tego chleba wynosi około 10 dni. Sposób pakowania chleba, wysyłka i koszty wysyłki:
Chleb pakowany jest w specjalny papier do przechowywania pieczywa umieszczany i odpowiednio pakowany w paczkę do wysyłki.
Wysyłka odbywa się w poniedziałek i czwartek. Dostawa na drugi dzień. Koszt wysyłki jest stały i wynosi 16 zł niezależnie od ilości.
Kiedy chleb jest pieczony?
Chleb pieczony jest w noc poprzedzającą dzień wysyłki a więc niedziela w nocy lub środa w nocy. Gwarantujemy Państwu dostawę zawsze świeżego pieczywa.
Telefon kontaktowy 603 [zasłonięte] 590