100% Whey Isolate zawiera doskonałą jakość białka wyłącznie z serwatki.
Ogólnie, serwatkowy "izolat" białek jest produkowany tak, aby uzyskać większy procent białka niż z "koncentratów" serwatki, co również znaczy, że"izolaty" mają niższy poziom cukru (włącznie z laktozą) i tłuszczu!
Białka stanowią źródło azotu oraz aminokwasów niezbędnych, które organizm potrzebuje do wzrostu i utrzymania tkanki mięśniowej. A więc 100% Whey Isolate przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości*.
Białko serwatki z mleka uważane jest za białko "kompletne”, ponieważ dostarcza organizmowi wszystkie niezbędne aminokwasy, łącznie z 9 niezbędnymi aminokwasami, których organizm nie może syntetyzować i muszą one być dostarczone w diecie (tj.Histydyna, Izoleucyna, Leucyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan, Walina). 100% Whey Isolate ma dodaną L-glutaminę, która jest najobficiej występującym wolnym aminokwasem w ludzkiej krwi.
* Stwierdzenia zostały dowiedzione naukowo i zatwierdzone przez Europejski Urząd Bezpieczeństwa Żywności (European Food Safety Authority).
SPOSÓB UŻYCIA:
Rozpuścić 1 porcję w 300 ml wody, mleka lub innego płynu. Produkt można stosować do posiłku w celu zwiększenia zawartości białka lub niezależnie od spożywanych posiłków. W zależności od zapotrzebowania zaleca się spożycie od 1 do 4 porcji dziennie. Produkt ten nie jest przeznaczony do diagnozowania, leczenia jakichkolwiek chorób bądź zapobiegania im. Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
SKŁADNIKI:
"We are happy to announce that we successfully raised the quality of our protein products. In our whey protein containing products manufactured after March 1st, the regular and ultra filtered whey protein concentrate will be replaced with an easier dissolving, smoother instant whey protein concentrate. The digesting processing is going on in an aqueous media; therefore it does matter how well our proteins dissolve there. The new instant whey protein is one the best dissolving raw material in the market, which dissolves perfectly, and during the shaking process it will not foam." Scitec Nutrition.
"Mamy przyjemność poinformować, iż udało nam się ponownie podnieść jakość naszych produktów białkowych. W naszych produktach zawierających białko serwatkowe, tradycyjny ultrafiltrowany koncentrat białka serwatkowego został zastąpiony łatwiej i szybciej rozpuszczającym się koncentratem białka serwatkowego. Procesy trawienne odbywają się w już materii wodnej, dlatego właśnie ma znacenie proces rozpuszczania się białka. Nowe, szybko rozpuszczalne białko serwatkowe jest jedną z najlepiej rozpuszczających sie substancji dostępnych na rynku, szybko się wchłania, a podczas wstrząsów nie pieni się." Scitec Nutrition.