Winogrona są naturalną skarbnicą znakomitych substancji regenerujących i
oczyszczających organizm. Nie bez powodu nazywa się je owocami bogów. Lecznicze
właściwości kryjące się w ich gronach korzystnie wpływają na skórę, układ nerwowy, nerki
czy wątrobę.
Winogrona obniżają także ciśnienie krwi i odwodnienie tkanek, bo mają działanie
moczopędne. Wingrona pomagają też na zaparcia, artetyzm, reumatyzm,
niedokrwistość, astmę oskrzelową, zaburzenia przemiany materii, choroby wątroby i
nerek. Dobre są także przy wyczerpaniu nerwowym. Winogrona natomiast nie są
zalecane przy cukrzycy, chorobie wrzodowej, chorobach płuc i dróg żółciowych.
Winogrona są kaloryczne, ponieważ zawierają sporo cukrów. Mają również dużo witamin
takich jak: A, B1, B6, B12, C, PP, soli wapnia, potasu, żelaza, magnezu, fosforu. Nawet
kwaśne winogrona działają zasadotwórczo, ponieważ mają właściwości
odtruwające. Oczyszczają krew i przewód pokarmowy ze szkodliwych związków,
wzmacniają serce, poprawiają krążenie.
Skład: 100% soku z białych winogron
Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.