Jagody Goji są owocem pochodzenia chińskiego z krzewu kolcowoju chińskiego i szkarłatnego.
Jagoda stosowana jest w medycynie chińskiej od wieków.
Pierwsze wzmianki o stosowaniu Jagody Goji pochodzą z roku 500-nego.
Ich zastosowanie w kuchni jak i medycynie niekonwencjonalnej są szeroko znane już na całym świecie.
Jagoda Goji głównie działa pobudzająco na system odpornościowy człowieka.
Oprócz stymulacji układu odpornościowego posiada działanie pobudzające całego organizmu, chroni przed szkodliwymi czynnikami wątrobę, wspomaga poprawę jakości widzenia. Praktycznie każdy środek leczący wzrok zawiera ekstrakty z jagody goji. Spowalnia starzenie się skóry i organizmu, pomaga w regulacji ciśnienia krwi, dodatkowo posiada składniki przeciw utleniające, jak również wspomaga organizm w walce z niedocukrzeniem (hipoglikemią).
W skład Jagody Goji wchodzą: wapnia, potas, żelaza, selenu, cynku, oraz wiele witamin B1, B2, B6, E, C, są również bogatym źródłem aminokwasów, polisacharydów, karotenoidów,
Dawkowanie:
15-30ml dziennie dla osoby dorosłej oraz 1/2 dawki dla dzieci poniżej 10-ego roku życia.
Specyfikacja:
- Bez konserwantów,
- Bez dodatku cukru,
- Zawiera naturalnie występujące cukry w owocach,
- Przed użyciem wstrząsnąć.
- Osad jest zjawiskiem naturalnym,
- Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii,