SOK JABŁKOWY , KTÓRY POWSTAJE ZE ŚWIEŻYCH OWOCÓW !!!
100% BIO SOK NATURALNY 5 L
Przedmiotem aukcji jest sok jabłkowy , który został wyprodukowany z jabłek konsumpcyjnych (NIE PRZEMYSŁOWYCH).Sok jest 100% naturalny , nie zawiera on dodatku wody, cukru ani konserwantów . Główną zaletą soku jest fakt , iż został on wyprodukowany metodą tłoczenia na zimno co pozwoliło mu zachować wszystkie witaminy, minerały , wartości odżywcze oraz co najważniejsze smak świeżych jabłek !!!Opakowanie w którym umieszczony jest sok zawiera kranik u dołu kartonika co sprawia iż do soku nie dochodzi tlen co daje dłuższy okres przechowywania !Okres przechowywania soku po otwarciu to AŻ DO 14 dni !!!Sok został poddany jedynie pasteryzacji wiec można przechowywać go do PÓŁ ROKU (przed otwarciem) !!!
Przypomnijmy dlaczego warto jeść jabłka i pić soki takie jak ten - 100% naturalnych jabłek :
1. Skutecznie walczą z cholesterolem , co pozwala uniknąć zawału serca
2. Są eliksirem młodości
-zawierają przeciwutleniacze ,a wiadomo, że antyoksydanty przedłużają życie niemal każdej komórki ludzkiego organizmu
3. Uwielbia je nasze serce
-Znaczna zawartość flawonoidów ma także niebagatelne znaczenie dla serca i całego układu krążenia. Nie pozwalając blaszkom miażdżycowym przyklejać się do naczyń
4. Pomagają schudnąć -Jabłka, nie dość, że są niskokaloryczne, to jeszcze usprawniają proces trawienia, a zarazem hamują apetyt)
5. Wspierają układ odpornościowy -W 100 g jabłka jest ok. 8 mg witaminy C . Niewiele więc zdziałają w tym zakresie. Zawierają jednak także cynk, mikroelement niezbędny do prawidłowego rozwoju limfocytów T, czyli białych krwinek, które niszczą chorobotwórcze bakterie i wirusy
6. Poprawiają urodę -Dzięki zawartości wielu minerałów, w tym potasu, żelaza, cynku, krzemu, a także witamin A, C, E oraz z grupy B jabłka poprawiają stan skóry, włosów i paznokci
7. Nie wywołują alergii
-Ponieważ jabłko jest uprawiane w Polsce od setek lat, znakomicie przyswajamy zawarte w nim substancje odżywcze. Wiadomo, że żywność rodzima, znana naszym przodkom, jest lepiej wykorzystywana niż produkty może i bogatsze, ale słabiej poznane, "oswojone"
8. Odżywiają mózg
-W jednym, sporym jabłku jest ponad 16 g węglowodanów. Te, jak wiadomo, są niezbędnym paliwem dla mózgu. Naukowcy podejrzewają również że zawarte w jabłku flawonole mogą poprawiać funkcje poznawcze (pamięć, szybkość przetwarzania informacji, ogólna zdolność myślenia)
9.Dbają o nasze zęby
-Pektyny z jabłek wzmacniają szkliwo, zapobiegając próchnicy.
10.Wybornie smakują
-Antonówki, koksy, malinówki, szare renety, kosztele, rubiny, lobo, papierówki... Kwaskowe i bardziej słodkie. Aromatyczne, przypominające smakiem gruszki, a nawet "ziemniaczane". Naprawdę jest w czym wybierać. Jeśli nie próbowałeś wszystkich, nie możesz twierdzić, że nie lubisz jabłek. Smacznego! I na zdrowie!
MYŚLĘ WIĘC ŻE PRZEKONAŁEM PAŃSTWA DO SPOŻYWANIA JABŁEK ORAZ PRODUKTÓW TAKICH JAK TEN , wiec zapraszam do zakupów !!!