Opakowanie 180g za 18,90 zł !
Mega promocja!
Najlepsza oferta !
Faktura VAT
Certyfikat jakości
Karta charakterystyki (MSDS)
OPIS:
Naturalne masło kakaowe -
stały
tłuszcz roślinny otrzymywany z nasion dojrzałych owoców
kakaowca właściwego Theobroma cacao L., stanowi około połowę suchej
masy nasion.
Owoce
kakaowca
po
około
5-miesięcznym
okresie
dojrzewania
są ścinane i
w celu uzyskania masła kakaowego oczyszczone ziarna poddaje się kolejno
procesom fermentacji, suszenia, prażenia, mielenia na miazgę kakaową, a
następnie tłoczenia. Pozostałość tzw. kuch kakaowy wykorzystywany jest
do produkcji kakao.
Masło
kakaowe
jest
jednym
z
bardziej
stabilnych
tłuszczów,
zawiera naturalne
przeciwutleniacze zapobiegające jełczeniu, a w konsekwencji
umożliwiające przechowywanie masła kakaowego bez dodatku konserwantów
przez okres nawet pięciu lat. Masło kakaowe należy chronić od światła i
przechowywać w postaci nierozdrobnionej,
w
niskiej
temperaturze.
Temperatura
topnienia
tłuszczu
kakaowego
wynosi
29-35°C. W jego skład wchodzą następujące kwasy tłuszczowe:
#
kwas
palmitynowy
# kwas stearynowy
# kwas oleinowy
# kwas linolowy
Masło
kakaowe
wchodzi
w
skład
różnego
rodzaju
kosmetyków
dzięki bardzo dobrym
właściwościom nawilżającym i
natłuszczającym.
ZASTOSOWANIE:
# Masło kakaowe używane jest do produkcji kosmetyków i farmaceutyków,
# Do codziennej pielęgnacji skóry,
# Do opalania,
# Do zabiegów masażu,
WŁAŚCIWOŚCI MASŁA KAKAOWEGO:
#
działa
nawilżająco
# odbudowuje warstwę lipidową naskórka, duże powinowadztwo do
naturalnych lipidów naskórka
# działa regenerująco
na skórę
# odżywia,
dostarcza
wit.
A,
E,
kwasów
tłuszczowych,
potasu,
magnezu
# działa wygładzająco,
zmiękczająco,
daje
efekt
"silk
touch"
# przyśpiesza opalanie
nadaje
ładny kolor skórze
# działa odżywczo, ochronnie i nabłyszczająco
na włosy
# odżywia i chroni
usta, może być stosowane jako pomadka do ust
# zmniejsza ryzyko powstawania rozstępów
skóry
Masło jest w 100%
naturalne nie zawiera żadnych domieszek, dodatków, jest świeże z długą
datą przydatności do użycia.
|